Ansatte spytter i Eurotrusts kasse

Menige medarbejdere i det Nasdaq-noterede sikkerhedsfirmaet Eurotrust køber aktier i selskabet for deres egne spareskillinger. Alene i år har omkring otte ansatte sluppet 6,6 millioner kroner, og tegningen af nye aktier er langt fra slut.

Medarbejdere hos det danske sikkerhedsfirma Eurotrust, hvis aktier er noteret på den amerikanske teknologibørs, Nasdaq, har siden sommerferien købt Eurotrust-aktier for godt 6,6 millioner kroner.

Det er sket, på trods af at selskabets i seneste regnskabsår fik et underskud på over en kvart milliard kroner, og at egenkapitalen er så langt nede, at selskabet ikke længere kvalificerer sig til at ligge i det øverste indeks på den amerikanske teknologibørs Nasdaq.

- Det er noget nyt, at vi har udvidet warrant-programmet til at omfatte medarbejdere over en rimelig bred kam. Tidligere var det kun bestyrelse og ledelse, der fik mulighed for at tegne aktier, oplyser Eurotrusts daglige leder, Brian Mertz Pedersen.

Fem års tegningsret

Han tilføjer, at der stadig er medarbejdere, der ikke har udnyttet deres tegningsret, men at de enkelte warrant-programmer har vinduer på fem år, inden tegningsretten udløber.

Når flere af de i alt 212 medarbejderne i Eurotrust-koncernen på den måde vælger at udnytte en tegningsret, betyder det, at de skal have penge op ad lommerne. Og dermed skæpper medarbejdernes kontanter i kassen hos arbejdsgiveren.

- Warrant-programmer bliver i modsætning til aktieoptionsprogrammer typisk anvendt af selskaber, der måske ikke har den bedste likviditet, men som gerne vil giver medarbejderne et incitament til at knokle, siger skattekonsulent hos Deloitte & Touche Erik Banner-Voigt.

Han henviser til, at selskaber med warrant-programmer kan få udvidet aktiekapitalen og dermed også egenkapitalen ved at udvande de øvrige aktionærer uden selv at skulle bruge likviditet på at købe aktier, som derefter gives til medarbejdere i stedet for løn.

Rykket ned efter manglende kapital

Sikkerhedsfirmaet Eurotrust er netop blevet flyttet fra listen over de største selskaber på Nasdaq ned i det mindre indeks, Small Cap Market, fordi selskabets egenkapital på 46 millioner kroner er røget under den magiske grænse på 10 millioner dollars.

- Det har ingen praktisk betydning, om vi ligger i det øverste indeks eller i Small Cap Market. Det betyder først noget, hvis vi rykker endnu en tak ned, siger Brian Mertz Pedersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere