Listen over selskaber, der kan tænkes at byde på SAS' IT-selskab, Scandinavian IT Group (SIG), er ifølge flere analytikere langt fra begrænset til Mærsk Data og IBM.
Efter at SAS i august satte SIG til salg som led i en større spareplan, har de to selskaber som de eneste luftet muligheden for at afgive bud på IT-selskabet.
Men ifølge flere IT- og aktieanalytikere, som Computerworld Online har talt med, skal IT-selskaberne EDS, Tietoenator og CSC, føjes til listen over oplagte budgivere. Især CSC bliver nævnt af flere iagttagere.
IDC: EDS en oplagt kandidat
Årsagen er blandt andet, at CSC tidligere har haft held til at vinde store outsourcings-ordre fra selskaber som ISS og TDC.
Selskabets administrerende direktør Ingelise Bogason vil dog ikke udtale sig om firmaets mulige overvejelser vedrørende SIG.
Heller ikke EDS og Tietonator bruger mange ord, når de konkret skal svare på, om de lægger et bud ind på SIG.
EDS vurderes blandt andet af administrerende direktør i analysefirmaet IDC Nordic, Per Andersen, som en oplagt kandidat, fordi selskabet i forvejen er stort indenfor IT-løsninger til transportselskaber.
- De har det med at gå efter store internationale virksomheder, og de kunder, som SIG har, passer godt ind i strategien inden for flyselskaber, siger Per Andersen, med henvisning til at omkring 90 procent af SIG?s forretning bygger på at servicerer SAS på IT-fronten.
På spørgsmålet om, hvorvidt selskabet lægger et bud ind på SIG, svarer EDS' administrerende direktør i Danmark, John Alexander:
- Jeg kan hverken sige fra eller til.
Han er dog ikke bleg for at indrømme, at de to selskaber passer fint til hinanden.
Tietoenator mest til mindre selskaber
Hos Tietoenator ønsker Eric Österberg, som er selskabet internationale informationsdirektør, ikke at sige noget konkret om selskabets interesse i SIG.
- Vi kigger jo hele tiden på, hvordan vi kan vækste, og hvilke muligheder der er for konsolideringer i Danmark, Norge, Sverige og Finland, siger han.
Han tilføjer dog, at Tietoenator som regel mest ser på mindre selskaber med op til 100-150 medarbejdere, som er lettere at integrere i selskabet.
I 2002 havde SIG i gennemsnit omkring 1300 ansatte.
SAS: Stor interesse
Analytikernes begrundelse for, at Mærsk Data er en oplagt køber, er blandt andet, at selskabet i forvejen har stor erfaring indenfor løsninger til transportsektoren i kraft af tilknytningen til det oprindelige moderselskab, A.P. Møller ?Mærsk.
IBM er kommet i vælten som mulig køber, da selskabet for nylig offentliggjorde et samarbejde med Amadeus, som er verdens største selskab for booking af flysæder. IBM overvejer ifølge Dagbladet Børsen at byde, men vil ikke kommentere konkret på SIG.
Ifølge koncerndirektør i SAS, John Dueholm, som står i spidsen for at hente tilbud ind på flyselskabets IT-virksomhed, har interessen fra potentielle købere været stor.
SAS afsøger forsat markedet, og direktøren venter at komme med et oplæg til SAS bestyrelse den 11. november.