Actebis åben for ejerskifte

Den paneuropæiske IT-distributør Actebis har givet den nye koncerndirektør Joe Hemani mulighed for at købe hele biksen. Joe Hemani driver i forvejen den succesfulde, men meget mindre engelske distributionsforretning Westcoast.

Flere års spekulation omkring et salg af den pan-europæiske distributør Actebis ser ud til at nærme sig en afslutning.

I onsdags overtog Joe Hemani chefstolen hos Actebis efter koncerndirektør Michael Urban, og i samme forbindelse har Joe Hemani fået forkøbsret på at købe aktier i den pan-euræiske distributionsforretning.

Hvor mange aktier, Joe Hemani har fået option på at købe, er ikke oplyst, men til Computerworld Online forklarer danskeren Torben Qvist, der sidder sammen med Joe Hemani i Actebis' koncernledelse, at der ikke er noget loft over ejerandelen.

- Det er ikke noget formelt loft over antallet af aktier, som Joe Hemani kan komme til at besidde, hvis han vælger at udnytte sin optionsret. Den kan gå fra nul til 100 procent og det afgørende bliver, hvad hans interesser og økonomiske formåen dikterer, siger Torben Qvist.

Uklare salgsmotiver

Joe Hemanis distributionsforretning, Westcoast, der omsætter for lidt over halvanden milliard kroner årligt, er fokuseret omkring produkter fra Hewlett-Packard - og fordi Actebis ikke er til stede med en HP-forretning i UK betragter Torben Qvist ikke Westcoast som en konkurrent.

- Westcoast og Actebis er et fantastisk godt match. Joe Hemani har ambitioner på europæisk plan, og for Otto Group (Actebis' ejere, red) betyder det en international styrkelse af ledelsen, og at vi får dækket et af de helt store europæiske lande af, og på den måde styrker Actebis' position blandt top 3, siger Torben Qvist.

Hvorfor Otto Group er interesseret i at sælge ud af distributionsforretningen, der på europæisk plan genererer en årlig omsætning lige i underkanten af 30 milliarder kroner, ønsker Torben Qvist ikke at kommentere.

- Det er for tidligt at spekulerer i, om Otto Group vil helt ud af IT-distribution. Vi kender ikke til en eventuel ejerandelen endnu, og der kan gå mange uger, inden der er nyt i den sag, lyder det fra danskeren i koncernledelsen hos Actebis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere