Dansk appel om eksperter i IT-sikkerhed

TDC, Cisco og Microsoft er mellem seks virksomheder, der skubber på, for at Danmark får en masteruddannelse i IT-sikkerhed. De skyder penge i at informere om behovet og råbe Videnskabsministeriet op.

Erhvervslivet og industrien har brug for at kunne genkende en højt kvalificeret sikkerhedsekspert, når de ser en.

Sådan lyder baggrunden for, at Cisco Systems, Microsoft Danmark, Netdesign, TDC, Computer Associates og Deloitte & Touche er gået sammen i Initiativ til Masteruddannelse i IT-sikkerhed.

De forsøger i første omgang at få videnskabsminister Helge Sander (V) til at se behovet for at uddanne sikkerhedsspecialister.

- Virksomhederne oplever et behov i markedet og hos deres kunder for at få sikkerhedseksperter på et højt niveau, siger Eva Kistrup, direktør for kommunikationsbureauet Discus
Communications og koordinator for de seks virksomheders initiativ.

- Vi mener, at vi skal have en komplet uddannelse, som ser IT-sikkerhed i et bredt perspektiv, og som giver garanti for, at når virksomheder ansætter en person, som har en mastergrad i IT-sikkerhed, så er pågældende klædt på til at overskue alle sikkerhedsaspekter, forsætter hun.

De seks virksomheder har indtil videre samarbejdet med DTU og IT-Vest under Handelshøjskolen i Århus om, hvordan en masteruddannelse konkret kan se ud.

Virksomhedernes andel i projektet består ifølge Eva Kistrup i at sparre med potentielle værter for masteruddannelsen og at yde tilskud til at informere om idéen. Hvis uddannelsen kommer op at stå, stiller nogle af virksomhederne undervisere til rådighed.

Eva Kistrup tør ikke sætte nogen tidshorisont på, hvornår en uddannelse kan være oppe at stå. Dog fortæller hun, at DTU kan tilbyde en uddannelse til januar, hvis der er penge".

Står det til de seks virksomheder, skal kandidaterne kunne tage mastergrad i IT-sikkerhed som efteruddannelse. Målet med efteruddannelsen er at give folk, som allerede er godt inde i IT-sikkerhed, mulighed for overbygninger og papir på deres kompetencer.

I slutningen af august slog en række danske IT-virksomheder, blandt andre Fort Consult og TDC, pjalterne sammen for at skabe en åben dansk standard for sikkerhedscertificering. Gennem deres fælles forening, OSIA, der står for Open Security Standard Association, vil de tilbyde IT-sikkerhedsfolk eksaminer, der kan give bevis på deres evner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere