EDB Gruppen fyrer efter finkæmning

EDB Gruppen har gået forretningen igennem med tættekam for at finde frem til de gode og dårlige afdelinger. Derfor fyrer selskabet nu 32 medarbejdere, samtidig med at der bliver investeret i andre forretningsområder.

EDB Gruppen har haft luppen fremme og kigget alle hjørner af forretningen grundigt igennem, inden Herning-virksomheden i dag udskrev 32 fyresedler.

Ifølge administrerende direktør Henning O. Jensen har finkæmningen af forretningen hjulpet til at finde de forretningsområder, hvor der skal skæres ned. Samtidig vælger det IBM-kontrollerede selskab at investere i andre enheder.

Han vil ikke sætte navn på succeser og fiaskoer for EDB Gruppen, men siger dog, at der primært er skåret ned på interne funktioner og de svage forretningsområder.

- Vi havde da håbet, at markedet var steget, men når det nu ikke gør det, så har vi ikke nok aktivitet til at udnytte vores kapacitet fuldt ud i forhold til det, vi havde planlagt. Vi tilpasser løbende virksomheden til situationen i markedet og flytter rundt eller skærer alt efter, hvor der er kritisk masse, siger Henning O. Jensen.

Han lægger ikke skjul på, at EDB Gruppen har en god forretningen inden for Citrix, som udvikler terminal-serversoftware. Herning-selskabet køber svenske WM-datas danske Citrix-forretning, men betingelserne for handlen forbliver en hemmelighed. Dog siger Henning O. Jensen, at den købte afdeling har "omkring" fem medarbejdere.

- Citrix er et område med potentiale og stigning i markedet, siger direktøren.

Der er ingen panik at spore hos Henning O. Jensen i forhold til at nå det overskud på 25 millinoer kroner før skat i år, som selskabet indtil videre stiller aktionærerne i udsigt. I første halvår tjente EDB Gruppen kun to millioner kroner.

- Det er helt typisk for vores branche, hvor der er tradition for, at store projekter først afsluttes i slutningen af året. Derfor falder indtjeningen skævt i løbet af året, siger han.

EDB Gruppen har omkring 900 medarbejdere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere