Artikel top billede

Sårbarhed i millioner af HP-printere

Printeren er den nye vej ind i firmaets netværk.

På sidste uges store hacker-kongres i Berlin kunne sikkerhedsforskeren Ang Cui demonstrere hvordan det er muligt at overtage kontrollen over en netværksprinter med et malware-inficeret dokument. Herefter kan printeren bruges til at scanne efter sårbare maskiner, plante software og åbne for fuld adgang til netværket trods firewall-beskyttelse. Det skriver digi.no.

Ang Cui viste to forskellige angreb på Chaos Communication Congress, der blev afholdt i dagene mellem jul og nytår. Hans foredrag "Print me if you dare" havde den meget sigende underoverskrift "firmware modification attacks and the rise of printer malware".

Det er altså ikke længere kun pc'er og servere, der er målet for angreb - printeren kan også være en vej ind i netværket.

Forskeren har demonstreret at printere kan inficeres ved at sende ondsindet kode i et udskriftsjob eller ved at forbinde sig direkte med enhederne over nettet.

Gennem "reverse engineering" har han fundet frem til, hvordan printerens indbyggede operativsystem kan manipuleres. Det kan blandt andet bruges til at kopiere alle dokumenter og videresende dem til en fremmed mailadresse - uden at brugeren opdager noget.

Ang Cui har fundet en konkret sårbarhed i millioner af HP-printere, men mener at andre producenternes modeller kan have lignende problemer. HP fremstiller omkring 40 millioner printere om året og er den største leverandør af printere.

Ifølge Ang Cui har han informeret HP om fejlen og lige inden jul kom en sikkerhedsopdatering til firmaets printere, som skulle beskytte mod angrebet. HP har brugt en måned på at lukke hullet i de 56 berørte printere.

Dele af Ang Cuis forskning blev lækket til den amerikanske presse allerede i november, men den blev åbenbart misforstået. Flere medier kunne således fejlagtigt fortælle, at HP-sårbarheden kunne få printere til at bryde i brand.

Hele foredraget i Berlin kan ses i denne video:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere