Artikel top billede

Svensk Minecraft-udvikler skabte nyt spil på 48 timer

Markus Persson har kodet det nye spil Minicraft - og det tog ikke lang tid.

Manden bag det enormt populære byggespil Minecraft har gjort det igen. Svenske Markus "Notch" Persson trådte tilbage som chefudvikler hos Minecraft-firmaet Mojang i denne måned, men det betyder ikke at han er stoppet med at programmere. Persson har lovet at han stadig vil være involveret i Minecraft, men han vil bruge det meste af sin tid på "nye projekter".

Nu har han så kodet det nye Minicraft på blot 48 timer som en del af konkurrencen Ludum Dare, hvor deltagerne kun havde to dage til at skabe et nyt spil helt fra bunden baseret på temaet "Alene". Det skriver BBC.

Minicraft er et klassisk actionspil, hvor spilleren bevæger sig rundt i en tilfældigt genereret verden og dræber monstre, finder skatte og udforsker bygninger og hulesystemer.

Det minder på nogle punkter om Minecraft, men det Java-baserede spil har meget basal grafik - og et fast defineret mål: "Kill the Air Wizard!".

"Jeg føler mig så udmattet nu," tweetede Persson efter sin programmerings-maraton.

Nu er han ikke den eneste deltager i konkurrencen. Faktisk er der 890 andre programmører i Ludum Dare og vinderen bliver først kåret om tre uger.

Så vil det vise sig, om det nye spil kan blive lige så populært som Minecraft, der har taget nettet med storm. Flere end 4,3 millioner spillere har købt et eksemplar på Mojangs hjemmeside, og der er netop lanceret mobile udgaver til iOS og Android.

Spillet har også vundet mange priser og det har skabt stor interesse omkring Mojang og Perssons næste projekter.

Mojang har i øjeblikket to spil under udvikling, Scrolls og Cobalt. Den amerikanske spilgigant Bethesda har sagsøgt Mojang for at få "Scrolls" navnet ændret, som man mener er for tæt på "Elder Scrolls" spilserien. Men indtil videre har Mojang fået medhold i retten.

Et LEGO-sæt baseret på Minecraft-spillet skulle også være på vej. Det blev sat til afstemning på Cuusoo-platformen tidligere i denne måned og fik i løbet af to dage mere end 10.000 stemmer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere