Københavnere får nyheder i taxien

Passagererne i 50 taxier i København får leveret gratis nyheder - og reklamer - på bagsædet. Selskabet Newscab, der står bag skærmen, regner med at kunne leve af reklameindtægter, og stifteren har planer for en europæisk ekspansion.

Taxikunder i København behøver ikke længere stirre tomt ud gennem ruderne på Mercedes'en, mens de lader sig transportere rundt i byen.

Et samarbejde mellem flere forskellige virksomheder gør det nu teknisk muligt at få friske nyheder leveret på en højtopløselig TFT-skærm, som i øjeblikket er placeret mellem forsæderne på 50 københavnske taxier.

Døgnet rundt sendes nyheder inden for kategorierne indland, udland, erhverv, kultur, sport og lokale nyheder fra København.

Passagererne kan også blive opdateret med aktuelle valutakurser og renter samt kurser på aktiebørserne i ind- og udland. Når de europæiske børser er lukket, vises kursudviklingen i de amerikanske aktieindeks.

Opdateres med GPRS

Servicen er reklamefinansieret, og kun når taxametret er slået til, skal annoncøren betale for at få sine budskaber ud til passagererne på bagsædet.

En stor skærm mellem forsæderne viser nyheder og reklamer til passagererne.
Foto: Newscab
Indholdsmæssigt vil 80 procent af tiden blive anvendt til nyheder og 20 procent til andre informationer, herunder nyt om kultur- og underholdningsarrangementer, vejrudsigten og reklamerne.

Alle taxierne er permanent tilsluttet mobilselskabet Sonofons net via en terminal med datateknologien GPRS og en computer med selvstændig IP-adresse.

Ud i Europa

Firmaet bag konceptet, Newscab, mener, at taxikunderne er de optimale mennesker at påvirke med reklamer.

Kunderne befinder sig nemlig i en biograflignende eksponeringssituation, hvor der er mørkt, stille og en fokuseret opmærksomhed mod reklamerne, men som i taxien kombineres med fordelene ved udendørs-reklamer, som påvirker folk indirekte på gader og stræder.

Newscabs direktør og stifter, Egon Jensen, har selv spyttet et millionbeløb i udstyret til de første 50 taxier, som har været gratis for vognmændene. Stifteren, som blandt andet har tjent sine penge på ejendomsinvesteringer, forventer at kunne leve af reklameindtægterne.

Han er dog gået i samarbejde med Mercedes' finansieringsselskab, så vognmændene fremover kan købe nyhedsskærme og mobiludstyr sammen med det øvrige udstyr til deres nye taxi. Til gengæld får de så del i reklameindtægterne.

Egon Jensens mål er at udstyre omkring 500 taxier herhjemme med nyhedsskærme. Derefter vil han eksportere konceptet til øvrige europæiske hovedbyer, hvor han forestiller sig, at lokale reklamevirksomheder skal stå for driften.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere