TDC opjusterer efter fyringsrunde

TDC skruer forventningerne til årets resultat op med 21 procent efter at have luget ud i forretningen. Det seneste kvartal viser et stort overskud, hvis man ser bort fra engangsudgifter til blandt andet forårets fyringsrunde.

Telekoncernen TDC har skåret så meget i udgifterne, at selskabet nu øger forventningerne til overskuddet i 2003 med 21 procent. Dermed er der udsigt til et plus på 2,3 milliarder kroner på bundlinjen.

Opjusteringen, der kommer samtidig med et kvartalsregnskab, viser et stort fald i overskuddet i andet kvartal, når man regner en engangspost til fratrædelsesordninger på 600 millioner kroner med.

Overskuddet på 192 millioner kroner er således 78 procent ringere end i samme kvartal sidste år.

Uden fratrædelsesordningerne ser det til gengæld rigtig godt ud for telekoncernen, som dermed afslutter kvartalet med et plus på 681 millioner kroner, hvilket er 33 procent højere end sidste år.

Vanskelige vilkår

- Markedsvilkårene for telebranchen var fortsat vanskelige i andet kvartal 2003, siger TDC's administrerende direktør og koncernchef Henning Dyremose.

Teleselskabet har således måttet se sin omsætning falde med knap tre procent til 12,4 milliarder kroner i andet kvartal, og TDC forventer nu at omsætte for 50,1 milliarder kroner i år. I maj lovede selskabet en omsætning på 51,2 milliarder kroner.

Henning Dyremose taler om "markante ændringer" i vilkårene for forretningen, der skyldes konkurrence, myndighedernes regulering, den teknologiske udvikling, ændret forbrugeradfærd og de økonomiske konjunkturer.

Den faldende omsætning skyldes dog, at TDC har lukket nogle af de aktiviteter, der giver mindst profit. Tager man hensyn til de ændringer, er der rent faktisk vækst i omsætningen, skriver selskabet.

Straks efter Fondsbørsens åbning tirsdag morgen steg TDC-aktien med 3,5 procent til kurs 193.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

UI-designer med flair for apps

Danske Commodities A/S

Procurement manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist - ServiceNow (Thirdera)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere