Telia vil købe Sonofon eller Orange

Teliasoneras øverste chef, Anders Igel, er parat til at købe en af de danske konkurrenter Sonofon eller Orange, afslører han i et interview. TDC kan ikke komme på tale - det er alene flere mobilkunder, topchefen går efter.

Så er der endnu engang grobund for rygter om telefusioner på dansk grund.

Den svensk-finske telekoncern Teliasonera pønser på at overtage en af sine danske konkurrenter, afslører topchef Anders Igel over for finansavisen Dagens Industri, der citeres af nyhedsbureauet Reuters.

Topchefen har kig på enten Sonofon eller Orange, der begge har flere kunder end Teliasoneras danske datterselskab, siger han til avisen.

Han rammer til gengæld en pæl igennem en gammel myte i branchen, nemlig at Teliasonera og TDC før eller siden vil slå sig sammen.

- Nej, nej, nej, det er mobilkunder, vi er ude efter, siger Anders Igel i interviewet.

Sonofon ejes af norske Telenor og amerikanske Bellsouth, mens Orange kontrolleres af France Telecom.

Lang vej til målet

Telias landechef i Danmark, Terje Christoffersen, har tidligere udtalt, at selskabet manglede 200.000 kunder for at kunne give overskud.

I årets andet kvartal voksede selskabet med 46.000 kunder, så der er stadig lang vej, hvis Telia skal nå målet uden at købe sig til kunderne hos konkurrenterne.

Orange lider lige som Telia med store underskud i sin danske forretning, og selskabet annoncerede for nylig, at det senest i løbet af 2005 skal have en markedsandel på 20 procent eller have overhalet Sonofon som næststørste mobilselskab herhjemme.

Oranges direktør i Danmark, Richard Moat, har tidligere afvist, at selskabet skal lægges sammen med andre. Han er overbevist om at kunne nå målet om en femtedel af markedet uden fusioner.

Hos Sonofon har man også vist interesse for at indgå i den såkaldte konsolidering, hvor flere teleselskaber vil slå sig sammen på det danske marked. Selskabet tjener dog penge og er langt fra så trængt som de svenske og franske konkurrenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere