Artikel top billede

Dine gadgets skal beskyttes med airbag-teknologi

Flere it-selskaber arbejder på opfindelser, der kan minimere omfanget af skader på din mobiltelefon, hvis den skulle flyve ud af hænderne på dig og ramme gulvet med et brag.

I gamle dage kunne man nærmest bruge sin mobiltelefon som dørstopper, uden der skete den store skade. 
 
Med opblomstringen af smartphone-markedet er mobiltelefonerne blevet mere sarte, fordi de reelt er mini-computere i lommeformat med tynd skærm, følsom og kompleks indmad, der i lighed med pc-storebroderen sjældent tåler de store rysteture.
 
Men det skal nye sikkerheds-opfindelser råde bod på, skriver Cnet.
 
Airbag i din iPhone
Teknologi-sitet kan berette om et nyt Apple-patent, som umiddelbart har til hensigt at pakke din iPhone ind i airbags kendt fra biler, hvis telefonen flyver gennem luften og kan være på vej til at ramme et hårdt underlag med en splintret skærm, smadret telefon og ærgerlige forbrugere til følge.
 
Stød-absorberingen skal sidde mellem selve teknologien i telefonen og skærmen.
 
Meningen er så, at absoberingslaget vil kunne blive pustet op, hvis telefonen registrerer et fald, hvilket minder om beskyttelsen af harddiske, som låser læse/skrive-hovedet i tilfælde af slag for at mindske risikoen for skader mod harddisken.
 
Hvordan registreringen af et iPhone-fald fungerer, melder Cnet intet om.
 
Amazon også i patent-fremstød
Også it-selskabet Amazon, der for nyligt selv gik ind på tablet-markedet, søgte sidste år patent på et system, der har til hensigt at beskytte gadget-hardware mod hårde stød.
 
Amazon-boss Jeff Bezos har i sit patent forsøgt at beskrive en mekanisme, som via telefonens gyroskop, sensorer og kamera skal bestemme, om enheden er hurtigt på vej mod jorden.
 
Hvis dette er tilfældet, vil der i lighed med Apple-patentet også blive udløst beskyttelsessystem til at absorbere faldet. 

"Systemet til undgåelse af skader kan registrere, at den bærbare enhed ikke længere er i kontakt med en bruger og er på vej mod en overflade, hvor der er risiko for skade," lyder det i Amazon-patentet. 

"Når denne registrering finder sted, skal der inden kontakt med overfladen udløses et eller flere sikkerhedssystemer, der har til hensigt at beskytte den mobile enhed," skriver Amazon-folkene. 

Amazon indikerer samtidig i patentansøgningen, at selskabet udover eventuelle airbags eller fjedre i de mobile enheder også vil arbejde på en mekanisme, der får enheden til at dreje sig i luften, så mobiltelefonen eller tablet-computeren rammer jorden på den mest hensigtsmæssige måde.  




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere