Som ventet blev Google Music officielt lanceret på et pressemøde i Los Angeles onsdag. Google Music har været i beta i det sidste halve år, men nu er betafasen slut. Der er dog fortsat kun adgang for brugere i USA, og Google har ikke sat en dato på den internationale lancering.
Den store nyhed er muligheden for at købe musik i en butik, der er tilgængelig gennem Android Market og integreret direkte i Google Music. Her kan man vælge mellem 13 million musikstykker fra de tre store musikudgivere Universal Music, Sony Music og EMI samt mere end 1.000 mindre musiklabels.
Prisen ligger typisk på én dollar per sang og 10 dollar for et album. MP3-filerne har en bitrate på 320 kbps og ligger gemt i skyen, hvorfra man kan streame dem til op til ti enheder.
Man kan både købe musik fra pc'en og Android-smartphones, som så bliver tilføjet til musikbiblioteket i skyen.
Ligesom i betaen kan man fortsat uploade sin egen musik til Googles sky - op til 20.000 sange - og så streame dem til alle enheder.
Der er også mulighed for at dele de købte sange med sine kontakter gennem det sociale netværk Google+. Her kan vennerne så lytte til musikken i fuld længde, men kun én gang.
Der er også mulighed for, at kunstnere kan sælge deres egen musik direkte over Google Music mod et gebyr på 25 dollar. I den såkaldte Artist's Hub kan musikeren oprette sin egen side. Google beholder en provision på 30 pct. af musiksalget.
Det eneste af de fire store musikselskaber som ikke vil stille sin musik til rådighed gennem Googles nye tjeneste er Warner Music, men de kommer måske med på et senere tidspunkt. Desuden vil Rolling Stones, Pearl Jam, Shakira og Coldplay stille live-optagelser eksklusivt til rådighed gennem Google Music.