Artikel top billede

Smartphone-skatten kommer: Nu skal du snart betale

Overblik: Multimedieskatten bliver ganske vist afskaffet, men til gengæld bliver du beskattet af det samme beløb, hvis din arbejdsgiver betaler din telefon. Få overblikket over den nye smartphone-skat.

Danmarks nye regering med Helle Thorning-Schmidt (S) i spidsen afskaffer per 1. januar 2012 den forhadte multimedieskat, som den tidligere borgerlige regering indførte for et par år siden.

Til gengæld indfører regeringen og skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) en ny skat på arbejdsgiverbetalt telefon og bredbånd, som ligner en skrappere udgave af den telefon-skat, der eksisterede før multimedieskatten.

Ligeledes afskaffes den såkaldte bruttolønsordning.

Sådan ser det ud. Men detaljerne er ikke på plads endnu, og derfor er det fortsat uklart, hvordan den nye lov konkret bliver udmøntet, når den træder i kraft til nytår.

Få overblikket over den nye skat. Klik videre på hvert link for at læse mere.


Regeringen slagter forhadt pc-skat i ny finanslov

Du kan lægge flere penge under hovedpuden til næste år, når multimedieskatten højst sandsynligt vil være fortid i Danmark.


Sådan bliver du ramt af ny smartphone-skat
Har du styr på de nye it-regler? Computerworld har fået en revisor til at forklare reglerne i forhold til tiden før og under multimedieskatten.


Politiker: Ny smartphone-skat er fup og fidus
Regeringens indførelse af den nye smartphone-skat i stedet for multimedieskatten møder voldsom kritik - af flere forskellige grunde.


Skatteministeren: Derfor indfører jeg smartphone-skat
Skatteminister Thor Möger Pedersen erkender, at den nye smartphone-skat ikke svarer til beskatningsreglerne inden multimedieskatten.


Bøn til skatteministeren: Giv os råd til at arbejde hjemme
Landets førende erhvervsorganisationer opfordrer skatteministeren til at tænke sig godt om, inden den ny smartphone-skat skydes i gang til nytår. "Hverken fugl eller fisk," lyder det om den aktuelle situation.


Aflivning af multimedieskatten kan kvæle lønpakker
Forhandlere af lønpakker må vinke farvel til en trecifret millionomsætning, hvis regeringens planer om at sløjfe multimedieskatten bliver til virkelighed.


Aflivning af multimedieskat er god for os alle
Det vil gavne os alle, at regeringen planlægger at aflive multimedieskatten, mener Dansk IT.


It-firma ærgrer sig over afskaffelse af multimedieskat
Fjernelsen af multimedieskatten vil minimum halvere omsætningen hos forhandleren Flexpay, mener direktør Leif Andreasen.


200.000 har droppet it-udstyr på grund af medieskat
27. april 2010: Multimedieskatten har synlige konsekvenser for det danske erhvervsliv. Hundredtusindvis leverer nemlig it-udstyret tilbage. Ministeren er dog ikke bekymret.


Nu kommer multimedieskatten - få overblikket her
28. december 2009: Om ganske få dage træder multimedieskatten i kraft. Få overblikket over konsekvenser, tvivl og frustration af den omstridte skat på arbejdsredskaber betalt af din arbejdsgiver




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere