Google er meget tæt på at åbne en ny stor musikbutik på nettet. Som ComON kunne fortælle tidligere i denne uge, kan musikbutikken allerede være klar i løbet af meget kort tid. Det ser ud til at Google forsøger at overhale Apple, der snart er klar med sin iTunes Match tjeneste i USA.
Det store spørgsmål er, hvordan Google vil skille sig ud fra de mange konkurrenter på musik-markedet. Nu skriver Business Insider, at Google vil tilbyde musik med et særligt "twist".
En kilde i musikbranchen fortæller at kunderne får mulighed for at dele den købte musik "i et begrænset omfang".
For fem måneder siden kom Google Music tjenesten i en betaversion. Her kan man uploade sin musik og så streame den til forskellige enheder.
Brugeren kan selv uploade det enkelte musikstykke og tjenesten fungerer dermed som en slags ekstern harddisk. Det er meget vigtigt for Google, som har startet tjenesten uden at forhandle nye licenser på plads.
Apple har valgt en anden model, hvor man scanner brugerens musiksamling og finder musikken i det eksisterende bibliotek online. Her kan man altså lytte til sin musiksamling fra skyen uden at skulle uploade en eneste sang.
Det har krævet at Apple først skulle forhandle de nødvendige rettigheder på plads, og det betyder da også iTunes Match i første omgang kun kommer i USA.
Nu ser det ud til at Google har forhandlet sig frem til, at man ikke blot kan tilbyde en tjeneste der fungerer ligesom Apple's service - altså at brugeren ikke behøver uploade sin musik først - men også at man kan sælge musik og tilbyde at brugerne kan dele sangene.
I praksis skal det fungere ved, at brugerne kan "sende" de købte sange til deres venner. Her kan man så lytte til musikken gratis i en begrænset periode, eller et begrænset antal gange.
Musikken bliver så streamet fra Googles musik-tjeneste - ligesom de sange, som man har i sin egen musiksamling.
Efter købet af musikken får man et link til sangen, som man så kan sende i en mail til vennerne.
Kilden fortæller til Business Insider at Google har betalt et meget stort beløb til musikudgiverne for at få lov til at tilbyde denne service.
Der skulle også være mulighed for at downloade musikken til mobile enheder for at lytte til den offline.