Artikel top billede

Milliard-investering skal give dig 30 Mbit-bredbånd

Omkring 440 milliarder kroner skal kastes i et hurtigt europæisk bredbånd, som skal presse teleselskaberne på deres konkurrenceevne.

EU blæser til storoffensiv på udrulningen af bredbånd i Europa.
 
Således vil EU foreslå investeringer på omkring 70 milliarder kroner til bredbånd, mens EU-Kommissionen forventer, at de privatejede teleselskaber vil kaste yderligere 370 milliarder kroner i bredbåndsudrulningen.
 
I alt forventer EU, at de 440 milliarder kroner skal bruges på bredbånd mellem 2014 og 2020.
 
Det skriver BBC, som forventer, at EU onsdag vil stille forslaget, hvorefter det er op til Europa-parlamentet og Ministerrådet at stemme for eller imod, at 70 milliarder EU-kroner skal bruges på bredbånd over de næste små 10 år.
 
Bondebredbånd og offentlig sektor
De massive udrulninger skal i alle europæiske hjem op og runde 30 megabits per sekund.
 
Dermed er det også meningen, at landområder inden for EU-grænserne skal have hurtige hastigheder, så ingen bliver hægtet af informationsstrømmen uanset bosted.
 
"Europa har brug for det hurtige bredbånd for at gøre vores økonomi mere konkurrencedygtig og skabe job og vækst," forklarer en EU-kilde til BBC.
 
Planen er, at godt 50 milliarder euros skal bruges direkte til de hurtige netværk, mens de resterende knap 20 milliarder euros fra EU skal bruges til tilskud til projekter, der kan medvirke til at skabe et fælles europæisk marked for bredbånds-baserede tjenester, såsom e-sundhed, cybersikkerhed og intelligente energinet - smart grids.
 
Teleselskaberne under pres
En af mellemregningerne i EU-investeringen på bredbånd er, at de etablerede teleselskaber skal presses på deres forretning ved, at energiselskaber og vandforsyningsselskaber også opfordres til at søge om EU-midlerne.
 
Samtidig håber EU, at bredbåndsinvesteringerne helt ude på landet vil kunne udrulles sideløbende med, at de europæiske stater introducerer et væld af services, der kan virke både internt og på tværs af det europæiske kontinent.
 
Det er dog tvivlsomt, hvor meget Danmark i første omgang vil komme til at mærke både EU-midler og de heftige udrulningsplaner.

Det skyldes, at forrige regering allerede har lovet, at alle danskere skal have 100 megabit-bredbånd inden 2020, selvom den nuværende regering skød planerne ned som uambitiøse. 

Socialdemokraterne havde således i 2007 planer om, at alle danskere skal have 100 megabit per sekund allerede i 2015.
 
Landets nuværende uddannelsesminister, Morten Østergaard (R), mente i stedet, at 80 procent af danskerne bør nå EU-målet om 30 megabit per sekund allerede i 2013.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere