Den internationale it-gigant CSC kan blandt andet takke Danske Bank for et lån i milliardklassen.
Af en meddelelse til det amerikanske børstilsyn, SEC, fremgår det, at CSC har lånt i alt 1,5 milliarder dollars - svarende til omkring 8,1 milliarder danske kroner.
Store banker som blandt andre Goldman Sachs Bank, Citibank og Bank of America står bag lånet.
Danske Bank står for udlån på 80 millioner dollars - svarende til omkring 433 millioner kroner.
Hos banken har man ikke lyst til at kaste yderligere lys over låne-arrangementet, der faldt på plads den 18. marts 2011 og bærer blandt andre navnet på bankens first vice president, Morten Olufsen.
"Vi kommenterer aldrig på konkrete kundeforhold," lyder det fra pressechef Kenni Leth fra Danske Bank.
Til opkøb og forretningen
De mange milliarder pumpes ind i CSC's amerikanske koncern.
Public relations director Chris M. Grandis fra CSC forklarede tidligere på året Computerworld lidt om lånet, der er en fornyelse af et tidligere milliard-lån.
Chris M. Grandis sagde, at kreditfaciliteten sker med henblik på blandt andet "[...]mulige opkøb og generelle forretningsformål."
CSC's amerikanske moderselskab havde sidste år en omsætning på 86,8 milliarder kroner og en indkomst efter skat på på 4,1 milliarder kroner.
Det står i skarp konstrast til CSC i Danmark, der ifølge seneste regnskab har en gæld på 2,9 milliarder kroner og en meget lav soliditetsgrad.
Faktisk vurderede professor Caspar Rose fra CBS, at CSC-ansatte i Danmark burde være bekymret.
Professor: Kan tolkes positivt
Men oplysningen om fornyelsen af det store lån kan tolkes i positiv retning, vurderer Caspar Rose.
"Det fremgår ikke helt præcist, hvad CSC skal bruge pengene til, men det være oplagt at bruge pengene til at styrke CSC's danske selskab, som har en stort behov for kapitaltilførsel," siger Caspar Rose til Computerworld efter at have været forelagt meddelelsen til SEC.
"Derfor kan det tolkes positivt, at det amerikanske moderselskab er i stand til at optage sådan et stort syndikeret lån, da meget taler for at en del af pengene kanaliseres videre til det danske selskab," vurderer professoren.
Desuden peger han på, at det er en fordel, hvis CSC foretager en omstrukturering af gælden, det vil sige forlænger løbetiden og ser på, om man eventuelt kan minimere renteomkostninger.
"Der er ingen tvivl om, at CSC mangler at styrke sin soliditet, så det, at man har fået en række banker til at tilføre kapital, er i sig selv positivt, og når bankerne står inde for lånet, burde det være et godt tegn for CSC's ansatte, kunder og kontraktpartnere," konkluderer han.
CSC er ramt af en regnskabsskandale, hvor selskabets amerikanske ledelse trues med sagsanlæg som følge af mistanke om regnskabsmanipulation i Danmark.
I sidste CSC-regnskab fra Danmark blev bundlinjen justeret til det værre med 200 millioner kroner på grund af regnskabsrodet.