OpenOffice ikke et reelt alternativ

Virksomhederne får ikke noget ekstra ud af at vælge OpenOffice eller StarOffice fremfor Microsoft Office. Derfor vil Microsofts kontorpakke fortsat dominerer desktop-pc'erne i de kommende år. Det skriver IT-avisen ComON i denne uge.

Microsofts Office-pakke er omdrejningspunktet i langt de fleste virksomheders almindelige pc-arbejde. Der findes en række alternativer, med programmerne OpenOffice og StarOffice som de mest seriøse udfordrer.

Men alternativerne tilbyder ikke noget ekstra, som virksomhederne ikke får i Office, og problemer med at udveksle dokumenter med andre gør, at de lavere anskaffelsesudgifter ved Open Office og StarOffice hurtigt går fløjten.

Det er konklusionen fra to af verdens førende IT-analysefirmaer i forbindelse med, at Microsoft netop har udsendt en ny 2003-version af sin Office-pakke. Det fremgår af IT-avisen ComON i denne uge.

»OpenOffice og StarOffice vil fortsat være en niche. Sålænge de kun kan det samme eller i nogle tilfælde mindre, så kommer de ikke til at sprede sig i så stor stil, at de reelt bliver en trussel for Microsoft Office,« fastslår analysefirmaet IDC's nordiske direktør, Per Andersen.

Heller ikke hos det konkurrerende analysefirma ser man OpenOffice og StarOffice som reelle udfordrer. Hurdlen er problemerne med at læse dokumenter, der er lavet i andre formater.

»Hvis jeg som IT-chef er i stand til at inddele virksomhedens medarbejdere i producenter og forbrugere af information, så kunne jeg rent teoretisk udstyrer producenterne med Microsoft Office og forbrugerne med Adobe Acrobat Reader og StarOffice/OpenOffice. Men det er langt fra altid muligt. Selvom kompabiliteten er forøget, så er den stadig langt fra hundrede procent,« siger Michael Silver, der er forskningsdirektør i analysefirmaet Gartner Group.

Omkring to procent af de danske virksomheder har OpenOffice på deres maskiner, mens godt fire procent har StarOffice. Til sammenligning findes 2000-versionen af Microsoft Office på maskinerne i mere end 60 procent af de danske virksomheder, mens 97-versionen og XP-versionen findes i henholdsvis 38 og 27 procent af virksomhederne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere