Artikel top billede

Redaktøren mener: Hvordan ser det lige ud fra kundens side?

Hvordan forholder man sig til producenternes cloud-pres? Hvordan gebærder man sig, når kunderne vil have iPads og smartphones, der kan bruges med resten af deres it-løsninger? Og hvordan manøvrerer man i et farvand, hvor de store spillere; det være teleoperatører eller producenter, prøver at hive al forretning in-house?

I efterdønningen af krisen og producenter, der skriger CLOUD så højt, at man ikke kan høre andet, virker det som om, at hele branchen er truet af undergang.

Men som de forhandlere og distributører jeg taler med, siger: »Vores rolle har jo altid været under pres.«

»Vi har altid måtte søge nye måder at drive forretning på. Sådan er branchen jo,« som en forhandler udtrykker det.

Distributørerne tror på, at selv med cloud-applikationer vil der være bruge for distribution ud mod kanalen. Også forhandlerne er bevidste om, at deres rolle er under forandring. Ligesom dem tror jeg pragmatisk på, at det nok ender med en hybrid-model, der blander cloud og smart devices med mere traditionelle løsninger.

Den størte udfordring ligger i virkeligheden hos producenterne, der virker mindre afklaret om deres roller.

Især når det gælder cloud ligger meget fokus på selve fænomenet. Det virker næsten som om, de har glemt, hvad kunderne skal bruge det til. Alle råber: »vi kan cloud.« Men hvad er cloud? Dybest set er det budskab tomt og ligeså meningsfyldt, som hvis bilproducenter gav sig til at køre store kampagner, hvor hovedbudskabet var, at deres biler kan køre på vejen.

Producenterne synes i øjeblikket alt for fokuserede på deres datafabrikker og teknologi. De glemmer, at forholde sig til, hvad kunderne har brug for, og at kanalen er en ressource i forhold til det. For at vende hyppigt brugte producent-ord mod producentleddet selv: Så glemmer producenterne i høj grad at tale om løsninger, men taler i stedet om teknologi.

Det ser jeg i virkeligheden som kanalens største problem lige nu.




IT-JOB

Sparekassen Danmark

Systemudvikler

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere