Se en dansk film på nettet

Dansk Bredbånd har lanceret en tjeneste, hvor selskabets bredbåndskunder kan leje blandt andet nye danske videofilm til samme pris som i videoforretningerne. Det kræver dog Microsoft Mediaplayer 9 at benytte tjenesten.

Når regnen bare siler ned, og der kun er genudsendelser på color-tv'et, så behøver man ikke få våde sokker af turen ned til nærmeste Blockbuster eller tankstation efter en videofilm.

Kunderne hos Dansk Bredbånd - det tidligere Bredbandsbolaget - kan i hvert fald slippe for regndråberne, da selskabet nu officielt har lanceret sin video-on-demand-tjeneste.

Det betyder, at kunderne nu helt lovligt kan se film via deres bredbåndsforbindelse.

Filmene streames med 1 Mbit/s i MPEG4 format. Det giver en kvalitet, der ligger mellem VHS og DVD.

Det koster mellem 20 og 40 kroner at leje en film gennem tjenesten, som benytter Microsofts såkaldte Digital Rights Management. Kunderne kan leje filmene i 24 timer, hvorefter licensen udløber.

Det kræver derfor Microsoft Windows Mediaplayer 9 at benytte tjenesten.

- Microsofts Digital Rights Management var den løsning, som kunne skaffe den tryghed, som filmselskaberne ville have, for at gå med i projektet, siger administrerende direktør Kim Sonne, Dansk Bredbånd.

En aftale med blandt andet distributionsselskabet Angel Film har sikret Dansk Bredbånd adgang til nye danske film, som eksempelvis "Okay" og "Humørkortstativsælgerens søn". Men Dansk Bredbånd vil også satse på at fylde repertoiret med ældre klassikere.

- Udover de nye film, satser vi på en nicheforretning med ældre titler, som du ikke finder i andre videobutikker, siger Kim Sonne.

Han forventer, at der vil være et konstant, skiftende udbud på mellem 100 og 200 film på tjenesten.

Kunderne har haft adgang til tjenesten den sidste måned, hvor systemet er blevet testet i fuld skala. Her har de kunder, som har lejet film, sjældent lejet mere end en enkelt film eller to, men ifølge direktøren er succeskravet heller ikke meget større.

- Hvis hver af vores kunder i snit lejer en film om måneden hos os, så vil vi være meget tilfredse, siger Kim Sonne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere