Sidste delstat insisterer i monopolsag

Der er nu kun én amerikansk delstat tilbage, som fortsætter monopolsagen mod Microsoft. Til gengæld insisterer delstaten på at fastholde de oprindelige krav og vil ikke acceptere rabatkuponer.

Den sidste amerikanske delstat, der endnu ikke har indgået forlig med Microsoft i den verserende monopolsag, nægter at give sig. Det er delstaten Massachusetts, som fortsat ønsker et langt hårdere indgreb mod Microsoft.

De øvrige delstater, som fortsatte monopolsagen mod Microsoft, efter det amerikanske justitsministerium indgik det første forlig med softwaregiganten, har selv indgået forlig.

I de seneste tilfælde har forligene betydet, at Microsoft har udstedt særlige rabatkuponer, som forbrugerne i delstaterne kunne gøre krav på. Rabatkuponerne kan bruges til at købe hardware eller software.

Tidligere i denne uge indgik delstaten West Virginia et tilsvarende forlig, og dermed står kun Massachusetts tilbage.

Til gengæld er der ikke megen imødekommenhed at spore i de krav, som delstaten stiller til Microsoft. De er en gentagelse af de oprindelige krav, som indebærer, at Microsoft ikke må distribuere andre af virksomhedens egne programmer sammen med styresystemet Windows.

Desuden skal Internet Explorer frigives som open source, og systemgrænsefladen (API) til Windows skal stilles frit til rådighed for softwareudviklere.

Disse krav er tidligere blevet afvist af en amerikansk distriktsdomstol, men statsadvokaten i Massachusetts mener fortsat, at den afgørelse ikke var korrekt.

Fra det andet ringhjørne kritiserer Microsofts advokater delstaten for at ignorere de afgørelser, der tidligere er faldet i sagen, og for at kræve "ekstreme" midler for at indskrænke Microsofts monopollignende position.

- Det er nu kun Massachusetts og grupper af Microsofts konkurrenter, som fortsætter med at kræve overdrevent strenge restriktioner, selv om domstolen allerede har konstateret, at de vil skade ikke blot Microsoft men også softwareindustrien og samfundsøkonomien, siger talsmand Jim Desler, Microsoft.

Massachusetts bakkes op af en række organisationer, der repræsenterer softwareindustrien, som mener, at de forlig, der er indgået i sagen, ikke er i IT-brugernes interesse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere