It-profil:: Vil gøre det samme igen

Nicolaj Vang Jessen fra 2C Change har haft nogle lange arbejdsdage i sin karriere, men syntes, jobbet har været sjovt og givende.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
It-branchen er enorm spændende og udfordrende, fordi der hele tiden opstår nye muligheder. Dagligdagen er præget af hastighed og dynamik - og det elsker jeg. Jeg nyder muligheden for at opbygge lange gode relationer til kunder, partnere og kollegaer. Det værste ved it-branchen er, når den bliver overfladisk og kortsigtet.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
At jeg sammen med 12 andre partnere har skabt SAP-konsulentvirksomheden 2C Change - og at vi har evnet at holde fast i vores idé om at skabe en spændende arbejdsplads samtidig med, at der bliver leveret en meget professionel indsats hos vores kunder, som vi kan være stolte af.

Og hvad er du mindst stolt af?
Projekter, der ikke er gået så godt, som jeg havde håbet. Det kan ikke undgås, at der vil være nogle projekter, hvor vi ikke opnåede de fordele for kunden, som vi havde regnet med. Jeg er dog glad for at kunne sige, at vi i de tilfælde altid har talt os frem til en løsning, som var tilfredsstillende for både kunden og 2C Change.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Samspil med mine partnere i 2C Change. Vi satte os et mål sammen og de har alle været en stor inspiration til at nå målet. Af enkeltpersoner vil jeg nævne Jim Hagemann Snabe fra SAP, der om nogen forstår at formidle et svært tilgængeligt budskab, så de fleste forstår det. Jeg har aldrig arbejdet sammen med ham, men hans resultater har været en stor inspiration for mig.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg ville gøre det samme igen – det har været hårdt med lange arbejdsdage, men det har samtidig været sjovt og meget givende.

Hvad laver du om 10 år?
10 år er lang tid, men jeg håber, at jeg leder et 2C Change, som bygger på samme grundholdninger og værdier, som da vi stiftede selskabet. 

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Det kunne være spændende at være statsminister. Jeg tror dog hurtigt, jeg ville blive utålmodig, så jeg tror mit nuværende job passer bedre til mit temperament og mine evner.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Kortsigtede og oversmarte løsninger der ødelægger kundernes tillid til konsulentvirksomheder som os.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Gennemføre en politik med fokus på at udbrede kendskabet til it og ikke mindst, hvordan vi i Danmark kunne få meget mere ud af at bruge it intelligent i hele samfundet. Det handler ikke om, at vi alle skal være nørder – dem skal vi have nogle af – men de fleste af os skal være fortrolige med at bruge it i vores dagligdag. It skal kun bruges, der hvor det giver mening – i dagligdagen såvel som i forretningsverdenen.

Hvordan takler du arbejdspres?
Jeg forsøger altid at have overblik over mine opgaver og undgår for det meste at gå i detaljer. Jeg har grundlæggende stor tillid til mine kollegaer og jeg lader de relevante ansvarlige gå i detaljer med opgaverne. På den måde forsøger jeg at fremme motivationen hos den enkelte og beskytter samtidig mig selv mod unødigt arbejdspres.

Hvordan kobler du af?
Jeg nyder at tage på længere ferie- og opdagelsesrejser. Derudover kobler jeg af ved at være sammen med familie og venner - og ved at dyrke motion. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere