Der er sat foreløbigt punktum i den pinefulde sag om direktør Peer Kølendorfs plads i IT-Branchens (ITB) hovedsbestyrelse. Kølendorfs kritikere opgiver at få den kontroversielle broker sat på porten. Til gengæld vil ITB nu gennemgå sine etiske guidelines for at få jura og etik til at passe bedre sammen.
Efter et møde mellem ITB's formand Lars Monrad-Gylling og ITBs distributørudvalg i går mandag er parterne ifølge pressemeddelelse enige om, at sagen har vist behov for, at ITB og samtlige foreningens udvalg evaluerer interne regler og procedurer, så mulige tvister imellem medlemmer kan håndteres ikke blot ud fra en juridisk, men også en etisk vurdering.
ITB's hovedbestyrelse vil samtidig revidere sine interne regelsæt. Denne revision vil blive behandlet på en kommende generalforsamling.
Formanden for ITB's distributørudvalg, Ole Eklund er tilfreds med, at ITB nu sætter yderligere fokus på bekæmpelsen af momssvindel og momskarrusseller.
»Det er glædeligt at se en markant opbakning fra ITB til distributørudvalgets etiske agenda, som blandt andet udmønter sig i en evaluering og revision af foreningens interne regelsæt og procedurer med henblik på en opstramning af de etiske aspekter. Nu lukker vi Comitel-sagen internt og ser fremad,« siger Ole Eklund.
Distributørudvalget under ITB har tidligere været voldsomt utilfreds med Peer Kølendorfs plads i hovedbestyrelsen. Kritikerne mener, at Kølendorfs ry som tidligere ejer af brokerselskabet Comitel International er for plettet til at sidde i ITB's hovedbestyrelse.
Sagen handler om den tidligere direktør i Comitel International, Klaus Hansen. Han blev i slutningen af 2007 dømt for karruselhandel i den såkaldte »Gul Feber«-sag. Dommen faldt på baggrund af en omfattende svindel med 140 momsmillioner. Svindelen foregik i en periode, hvor Peer Kølendorf var ejer af Comitel International. Peer Kølendorf har på intet tidspunkt været sigtet eller tiltalt i sagen.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ITB's formand Lars Monrad-Gylling.