Dansk spam med thailandsk afsender

Danskerne bag firmaet Bestweb udsender spam på dansk og engelsk fra Thailand. Men ifølge Forbrugerstyrelsen er det stadig ulovligt, og styrelsen er parat til at gribe ind.

Firmaet Bestweb, der blandt laver søgemaskineoptimering, tyer til spam-mails for at gøre opmærksom på de ydelser, som firmaet sælger.

De dansk- og engelsksprogede e-mails udsendes fra firmaets thailandske afdeling.

I mailen tilbyder selskabet, mod betaling, at gennemgå hjemmesider for fejl og optimere dem, så de får en høj placering i søgemaskinerne.

Ifølge dansk lovgivning er det ulovligt at sende reklamerende materiale til personer, der ikke har bedt om det. Det kaldes spam.

Ikke spam

- Du kan kalde det, hvad du vil. Nogen kalder det spam, vi foretrækker at kalde det oplysning, siger Henrik Just Nielsen, der er en af de danske folk bag Bestweb.

Han siger, at han godt ved, at der et problem i forhold til dansk lovgivning, men at han ikke har noget alternativ.

- Det her er simpelthen den eneste måde, vi kan komme ud til de relevante mennesker på, siger Henrik Just Nielsen.

Han afviser, at selskabet sender spam fra Thailand for at slippe uden om den danske lovgivning. Bestweb er på vej med en dansk afdeling, og den vil benytte sig af samme marketingmetode, oplyser Henrik Just Nielsen.

Forbrugerstyrelsen ind i sagen

Men uanset hvad Bestweb kalder det, så er der tale om spam. Det slår jurist i Forbrugerstyrelsen, Peter Fogh Knudsen, fast. Han oplyser, at styrelsen allerede har modtaget omkring 25 klager over spammen fra Bestweb.

- Det her falder ind under den kategori, som vi mener, at vi kan gøre noget ved, i og med, at det er danskere, der er involveret, og at indholdet er på dansk. Vi vil selvfølgelig tage skridt til at få det stoppet, siger Peter Fogh Knudsen.

Han vil ikke på nuværende tidspunkt præcisere, hvad styrelsen vil gøre.

Et dansk firma, Fonn Danmark, er tidligere blevet dømt for at udsende spam. Det resulterede i en bøde på 15.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere