Forhandlere gider ikke bøvl med blæk

Meget nemmere at sælge originalblæk, siger forhandlere. De kunne tjene mere på billige efterligninger, men vil ikke klemmes mellem printerproducenter og blækleverandører.

Mere end hver anden forhandler sælger kun blækpatroner, der er godkendt af printerproducenten. Det viste en undersøgelse fra Forbrugerrådet, som CRN omtalte i går. Det er fordi, forhandlere ikke vil have sure kunder.

For det første er der en fare for, at det billige blæk er dårligere end den originale vare. Blækket kan løbe ud og svine printeren til. Det giver en utilfreds kunde.

For det andet er en uoriginal blækpatron i sig selv en konflikt, hvis en kunde ikke kan printe. Det kan være svært at vide, om det er blækket eller printerens skyld, at det går galt. Når en kunde klager, skal forhandlerene afgøre, om reklamationen skal sendes til printerproducenten eller til blækleverandøren. Det er ikke altid, at alle er enige i, hvis skyld det er.

Gregers Jacobsen, der er sælger hos Multimedia World, at det er nemmere at sælge de originale produkter, fordi supportansvaret for både printer og blæk bliver placeret det samme sted, hvis kunden har begge dele fra den samme producent.

»Der er generelt mindre bøvl med det originale blæk, hvor vi slipper for balladen om hvem, der har ansvaret, hvis noget går galt,« siger sælger Gregers Jacobsen, Multimedia World.

Trygheden koster på bundlinjen hos forhandlerne, der umiddelbart kunne tjene mere på de billige generiske varer.
»Jeg tjener mindre på originale varer. Marginen er betragtelig større på uoriginale varer,« siger direktør Thomas Jensen fra Fifo Network, der især forhandler HP-produkter til erhverv.

Når han kun sælger originalerne, er det fordi den samlede fortjeneste på blæk er for lille i forhold til den samlede omsætning.

»Printerblæk er så lille en del af vores forretning, at vi ikke vil risikere en kunderelation på uoriginal varer,« siger Thomas Jensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere