It-profil:: Der er uanede muligheder i it-branchen

Førstedame i Ateadirekt, Dorthe Nielsson, nyder den rejse, hun er på med Ateas webshop.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Jeg synes, at it-branchen er vildt spændende, fordi udviklingen går så stærkt. Der er altid noget nyt, man kan kaste sige over. Det mindre gode er vel, at der er for få kvinder. Det er en meget mandsdomineret verden - nok fordi kvinder generelt opfatter it-branchen som en meget teknisk branche - men der er dog mange forskellige jobs i it-branchen, som absolut ikke er tekniske. I den forbindelse har Atea netop underskrevet et ligestillingscharter og iværksat et projekt, som vi kalder Atea Women Ahead, hvor vi arbejder på at få flere kvinder i ledende stillinger. Det ser jeg meget frem til at være en del af.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
At der var nogen, der troede på mig og lod mig stå i spidsen for opstarten af Ateadirect. Samtidig glæder det mig at se mine medarbejder vokse og udvikle sig for hver dag, der går. Det er en stor tilfredsstillelse at se, at vores koncept holder, og at vi allerede nu har en afgørende rolle på markedet. Dernæst jeg ser frem til, at vi går nordisk med konceptet.

Og hvad er du mindst stolt af?
Når jeg bliver superpresset, så bliver jeg let kort for hovedet og kan virke indelukket på mine omgivelser. Jeg er perfektionist og sætter derfor min overligger højt. Det gør desværre også, at jeg har superhøje krav til mig selv, og det smitter jo som regel også af på ens omgivelser.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Det er helt bestemt Claus Hougesen (Ateas koncernchef. Han er den mest inspirerende og dygtigste leder, jeg har mødt. Claus har en utrolig stor menneskelig forståelse for sine medarbejdere, han kan motivere på alle niveauer og er ikke for ”fin” til noget eller nogen. Han er en af de ledere, som jeg vil tage ”mælkesyre” for. Jeg er sikker på, at fremtidens ledere skal have en stor social indsigt, ellers kan de simpelthen ikke lykkes med den ungdom, der er på vej.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Samme sted er jeg temmelig sikker på. Jeg fik mine drenge i en tidlig alder, og det er jeg superglad for. Dengang havde jeg ingen karriereambitioner, at være mor var nok for mig, men i dag betyder min karriere rigtig meget.

Hvad laver du om 10 år?
Jeg sidder stadig med ledelse, men har flere mennesker i min organisation, eventuelt med et nordisk ansvar. Men lige nu nyder jeg, hvor jeg er og den rejse, jeg er på med Ateadirect.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Så ville jeg være frivillig på et kvindecenter eller et børnehjem. Det har altid været min store drøm, men tiden er bare ikke til det. Måske ville jeg også adoptere et barn, som ikke har det godt.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Jeg mener faktisk ikke, der er nogen trusler. Jeg ser kun uanede muligheder. It er og bliver en del af vores fremtid.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Fiberlinjer til alle husstande og langt mere it-undervisning i folkeskolerne.

Hvordan takler du arbejdspres?
Jeg taler meget med min mand, når presset er stort. Det er hans kernekompetence, og derfor kan han hjælpe mig rigtig meget, når arbejdspresset bliver for stort. Og så hygger jeg mig i gode veninders selskab, hvor vi får talt om en hel masse andre ting end arbejde.

Hvordan kobler du af?
Jeg dyrker en del motion, løber, danser salsa og styrketræner. Herudover tager vi ofte en tur til Sydfrankrig, hvor vi har et lille hus – der er helt fantastisk stille og afslappende at være.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere