Landets dygtigste IT-virksomhed gik tilbage

For første gang i ti år er omsætningen i det københavnske softwarehus Edlund, sidste år kåret til landets dygtigste IT-virksomhed, dalet. Men indtjeningen er stadig helt i top, og direktøren lover ny vækst i år.

Stik imod sædvane er det københavnske softwarehus Edlund ramt af faldende efterspørgsel efter selskabets IT-produkter til forsikringsbranchen.

Edlund har specialiseret sig i at udvikle programmer, der kan administrere policehåndteringen for forsikringsselskaber.

Den niche sikrede i 2001 selskabet en omsætning på 74,1 millioner kroner, og med et overskud på 21,3 millioner kroner blev Edlund med 45 medarbejdere kåret til Danmarks dygtigste IT-virksomhed i Computerworlds Top 100-udgivelse.

Vil over 100 millioner

Siden etableringen for ti år siden er salget steget støt, men ifølge selskabets stifter og ejer, Erling Edlund Andersen, har overgangen til nye produkter baseret på .Net-platformen fra Microsoft været en stor mundfuld for selskabets kunder.

- Sidste år gik beslutningsprocessen fuldstændig i står. Vores salgscyklus er blevet så lang, at vi først nu afslutter de handler, vi indledte sidste år. Det har betydet noget for vores omsætning, og samtidig har vi brugt mange ressourcer på at udvikle samtlige af vores produkter til .Net, forklarer han.

Edlunds omsætning faldt med 6,8 millioner kroner til 60,9 i 2002.

Erling Edlund Andersen vurderer dog, at kunderne efterhånden har taget den nye platform til sig, og at der derfor er kommet hul på beslutningsbylden igen.

Edlund A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning60,974,1
Resultat af primær drift (EBIT)19,730,8
Resultat før skat 19,631,1
Resultat13,121,4
Egenkapital71,863,2
Antal ansatte4845
- Vi forventer at lande en omsætning på den anden side af 100 millioner kroner i indeværende regnskabsår, siger han.

Laveste afkast nogensinde

På trods af den faldende omsætning er det lykkedes selskabets 49 ansatte at hive 13,1 millioner kroner hjem til Edlund. Det giver selskabet en afkastningsgrad på 22,7 procent, hvilket er det laveste nogensinde.

Alligevel er Erling Edlund Andersen fuld af fortrøstning.

- Vi begynder at blive markedsledende. Vi har en sund forretningen, og de produkter, der skal til. Derfor er et fald i omsætningen ikke noget, der generer mig, siger Erling Edlund Andersen.

- Vi har store engangsbetalinger, der kommer til udbetaling over de næste år, fordi kunderne har delt deres ordre i tre. Og nogle kunder vil hellere betale for lange licenser end trække pengene op på en gang, og så udskyder man omsætningen. Det er ren kosmetik, uddyber han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere