Slut med Internet Explorers selvstændighed

Det er slut med Internet Explorer som selvstændigt program. I den næste version af Windows vil webbrowseren være så integreret i styresystemet, at programmet ikke kan skilles ud. Det er nødvendigt for at opnå den sikkerhed, som Microsoft ønsker i den næste Windows-version.

Internet Explorer 6 med service pack 1 bliver den sidste version af Microsofts webbrowser, der kan downloades som et selvstændigt program.

Microsoft Internet Explorer skal i den næste udgave af Windows være så integreret i styresystemet, at browseren ikke vil blive frigivet som selvstændigt program.

Microsoft har endnu ikke uddybet, hvilken betydning det får for Internet Explorer til andre styresystemer end Windows.

Ifølge Brian Countryman, der leder udviklingen af Internet Explorer, gør øgede krav til sikkerhed det nødvendigt at integrere Internet Explorer så dybt i styresystemet, at de to ikke kan skilles ad.

Han afviser, at beslutningen har noget med monopolsagen at gøre. I sagen, der endte med et forlig, blev Microsoft netop anklaget for at have udbredt sin webbrowser ved at levere det sammen med styresystemet.

Microsoft hævdede i forbindelse med sagen, at Internet Explorer var integreret i Windows. Et resultat af forliget var imidlertid, at Microsoft skulle levere webbrowseren som et selvstændigt program, så pc-leverandørerne havde mulighed for at vælge en anden webbrowser.

Når den næste version af Microsoft Windows, der indtil videre har kodenavnet Longhorn, udkommer, er der netop lagt vægt på at tænke i nye baner for at forbedre sikkerheden i styresystemet.

Internet Explorer har haft en lang historie med alvorlige sikkerhedshuller, og da Microsoft fortsat vil lade webbrowseren spille en vigtig rolle som brugergrænseflade, er det vigtigt, at sikkerheden er i top.

Ifølge Brian Countryman er det ikke længere muligt at forbedre sikkerheden og samtidig indbygge de nye funktioner i Longhorn med Internet Explorer som selvstændigt program.

Relevant Link

Interview med Brian Countryman (Microsoft Technet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere