Det blev den lille københavnske internetudbyder Webpartner, der trak det længste strå i kampen om kundebasen i konkursboet efter Netcentralen.
Hosting- og domænevirksomheden Netcentralen gik konkurs for en uge siden, og i dag måtte kurator give 20 medarbejdere besked om, at den nye køber ikke vil tilbyde dem job.
- Vi har set på alle medarbejderne i Netcentralen og vurderet, at vi ville få mest ud af at få omkring ni medarbejdere med over, siger administrerende direktør hos Webpartner, Rasmus Helmich.
Har betalt for boet
Han forklarer den manglende lyst til at overtage alle medarbejderforpligtelserne, hvilket ellers var kurators ønske, med, at Netcentralen havde en række sideforretninger, som Webpartner ikke ønsker at videreføre.
- Blandt andet havde de en række web-designere og andre specialiserede folk, der ikke passer rigtigt ind til vores forretning, siger Rasmus Helmich, der ikke ønsker at afsløre købsprisen.
- Vi har dog betalt noget, siger han for at indikerer, at boet havde større værdi, end de udgifter der følger med, når han overtager ni medarbejdere med høj anciennitet
Webpartner har som internetudbyder haft Netcentralen som kunde, og ifølge Rasmus Helmich var det medvirkende til, at valget faldt på Webpartner og ikke på de andre af de selskaber, der ifølge kurator Henrik Johann Fürstenberg bød på konkursboet.
- Vi har afgivet et tilbud på boet som en on-going forretning. Vi har ikke haft et ønske om kun at købe kundebasen for så at skille os af med medarbejderne. Netcentralen havde en spidskompetence på hosting og domæneforretning, som vi ikke var i besiddelse af, og derfor var det vigtigt for os også at få den viden med over, oplyser han.
Svensk selskab følge med
Netcentralens datterselskab i Sverige var ikke en del af boet, men det er alligevel fulgt med i købet.
- Nu har vi en afdeling i Malmø med 20 medarbejdere, og indtil videre fortsætter den forretning. Vi har endnu ikke det fulde overblik over, om det er en god forretning. Hvis det er, får det lov at fortsætte, hvis ikke, ja så lukker vi det, siger den administrerende direktør.
Og Rasmus Helmich er en mand med erfaring i at drive rentabel forretning.
Hans internetudbyder, der udelukkende har erhvervskunder, har altid givet overskud såvel på driften som på bundlinien.
Direktør med over
Ifølge det netop offentliggjorte regnskab for 2002 voksede Webpartner med syv millioner kroner i omsætning til lidt over 26 millioner. Overskuddet blev på 1,4 millioner mod 1,3 året før, og der var 12 medarbejdere.
Den ny-tilkøbte forretningsenhed udvider Webpartners kundebase fra 3000 til cirka 5000, men Rasmus Helmich regner ikke med, at det bidrager med mere end omkring fem millioner kroner i ekstra omsætning.
Af den tidligere direktion i Netcentralen er det kun selskabets administrerende direktør, Claus Christensen, der følger med over i Webpartner. Det gør han, fordi han teknisk set er ansat i det svenske datterselskab.
Netcentralens tidligere ejer, Ole Horsbøl, får ikke nogen ejerandel af virksomheden fremover.