John Strand: Det er Telmore om igen

Asger Jensbys Fullrate blev solgt for 3-400 millioner kroner, vurder teleanalytiker John Strand, der har fulgt selskabet tæt.

Selvom en del Fullrate-kunder i diverse fora har bebudet, at de straks vil søge væk, hvis TDC kom ind som ejer, så får selskabet ikke problemer med at holde på sine kunder selvom netop det scenarie nu er blevet virkelighed. Det vurderer teleanalytiker John Strand.

Han har fulgt Fullrates udvikling tæt gennem flere år og har en klar fornemmelse af, hvor meget det er værd:

»Jeg tror, prisen ligger mellem 300 og 400 millioner kroner. Men tættest på de 300. Til gengæld tror jeg, at der ligger en god bonus til ledelsen, hvis de bliver hængende i et par år, siger han til CRN’s søstersite, ComON.

John Strand tror ikke, at salget til TDC vil betyde nogen decideret kundeflugt, og han baserer sin vurdering på tidligere erfaringer med andre selskaber, som TDC har sat kløerne i:

»Det er historien om Telmore om igen. Det er det helt rigtige, TDC gør. Fullrate får lov at leve videre, og så bliver det TDC discountbrand på bredbånd, som Telmore er blevet det på mobiltelefoni,« siger John Strand.

Han peger på, at Telmores kundetilgang er vokset meget siden TDC købte firmaet.

John Strand undrer sig over, at det ikke var elselskaberne, der købte Fullrate og brugte det som et springbræt til markedet, et godt brand og en dygtig ledelse.

Hos JMI Invest er der glæde over salget. JMI Invest ejede 28 procent af aktierne i Fullrate, og havde sammen med den industrielle investor Seed Capital aktiemajoriteten i selskabet. Den sidste del af aktierne var ejet af Fullrates egne ledere/stiftere, der altså nu er blevet millionærer.

JMIs Fullrate-andel blev i sin tid opkøbt af Asger Jensby, der siden har opnået tvivlsom berømmelse i forbindelse med IT Factory skandalen. Jensby måtte tidligere i år give efter for pres fra bankerne og forlade posten som bestyrelsesformand i JMI. I hans sted blev Ole Borch indsat, og det er ham, der har været hovedarkitekt for handlen med Fullrate.

»Jeg tror da, at jeg er lige så glad som Henrik Poulsen (TDC-direktør, red). Vi har nok et lige stort smil begge to«, siger Ole Borch, da ComON spørger ham, hvor tilfreds han er med handlen og den pris, der kom ind.

»Selvfølgelig ville det have været rart lige i denne situation, hvis vi havde haft en større del af Fullrate end de 28 procent. Men jeg tror, at det kaster en positivt lys på den øvrige JMI-forretning, at vi har haft et sådant selskab, som TDC nu har givet en god pris for,« mener Ole Borch.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere