Næste konsol-generation lader vente på sig

Den aktuelle konsol-generation har snart været på markedet i to år. Men der er lange udsigter til, at den næste generation kommer på banen.

Hvor mange mobiltelefoner, mp3-afspillere og pc'er har du haft i de sidste fem år? De fleste elektroniske forbrugsgoder har en forholdsvis kort levetid - den hotteste mobiltelefon bliver hurtigt forældet, og gårsdagens iPod er snart en museumsgenstand - men det forholder sig lidt anderledes med spilkonsoller.

Mens en typisk bærbar eller stationær computer skiftes efter tre-fire år, skal man typisk vente fem år på en ny generation af konsoller. Og selv en gammel konsol som Sonys PlayStation 2, der kom i 2000, sælges stadig i store styktal her otte år efter.

Den aktuelle generation af konsoller - Microsofts Xbox 360, Sonys PlayStation 3 og Nintendos Wii - har snart været på markedet i to år. Xbox 360 blev faktisk lanceret allerede i november 2005 og har dermed snart været ude i tre år. Det har udløst spekulationer om, hvordan den næste generation af konsoller sendes på gaden.

Hverken Microsoft, Sony og Nintendo har fortalt noget om deres planer for de næste konsoller. Det kunne tyde på, at der kommer til at gå længere tid end fem år, før afløseren for Xbox 360, PS3 og Wii bliver klar. Sony holder fast i, at konsollerne har en levetid på 10 år - en evighed i en verden, hvor grafikkort bliver forældede allerede efter et år.

Men konsollernes verden er anderledes. Selv de nyeste konsolspil udnytter slet ikke den maksimale regnekraft i konsollerne. Og Sony er da også glad for at fremhæve, at Cell-processoren fra PS3 anvendes i supercomputere.

»Jeg kan virkelig ikke se hvorfor boksene skal gøres endnu hurtigere. Ingen kommer til at skrive kode som har brug for regnekraften i disse bokse i de næste 7-10 år,« siger analytiker Michael Pachter fra Wedbush Morgan Securities til CNET.

Hos IDC forventer man til gengæld, at Nintendo og Microsoft kommer med en ny generation af konsoller i 2010, mens Sony forventes at vente til 2012.

En anden mulighed er, at der kommer modificerede versioner af de nuværende konsoller - Microsoft kunne eksempelvis lancere en udgave af Xbox 360 med Wi-Fi, harddisk eller Blu-ray. I øjeblikket er det kun PS3, der understøtter Blu-ray, mens Microsoft satsede på den forkerte hest med sit eksterne HD-DVD drev.

Sonys problem er prisen - PS3 koster stadig mere end både Xbox 360 og Wii - og det ventes at prisen vil falde over de kommende år. Målt på solgte enheder ligger PS3 i øjeblikket på tredjepladsen, men forgængeren PS2 har et solidt greb på markedet med 120 millioner solgte enheder.

Et større prisfald - eller en ny konsolgeneration - kan være nødvendig for at få konsolbrugerne til at udskifte boksen under fjernsynet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere