Bluecom: Microsoft bondefanger kunderne

OPDATERET: Bluecom vil gøre op med Microsofts licensbetingelser, som ifølge Bluecom tvinger kunderne til at opgradere løbende. Fremover vil Bluecom tilbyde forhandlerne en billig udgave af IBM's kontorpakke Lotus Smartsuite som et alternativ til Microsoft Office.

Distributøren Bluecom tager bladet fra munden og kritiserer verdens største softwareselskab Microsoft for at bondefange kunderne.

Ifølge Bluecoms administrerende direktør, Jens Fournais, har Microsofts nye licensbetingelser betydet, at der er stigende interesse for alternative programmer såsom Lotus Smartsuite fra IBM.

- Microsoft har bondefanget sine kunder ved at berøve dem friheden til at opgradere, når de føler behov for det. Enten spiller man med på Microsofts klaver, eller også bliver man sat uden for døren, lyder vurderingen fra Jens Fournais.

Moberg: Farligt ord at bruge
Hans reaktion kommer, efter at Microsoft i august sidste år indførte et nyt og meget omdiskuteret licensprogram, der indebar, at kunderne skal tegne en abonnementslignende aftale med Microsoft, hvis de vil sikre sig retten til løbende opgraderinger.

Bluecom skriver i en pressemeddelelse, at det betyder, at kunder, der ikke ønsker at tegne den aftale, er nødsaget til at genkøbe software til godt og vel det dobbelte af, hvad en opgradering tidligere kostede.

- Derfor er det på ingen måde overraskende, at der i øjeblikket er en stigende interesse for alternative løsninger, siger Fournais.

Microsoft tager kraftigt afstand fra Bluecoms beskyldninger.

Jens Moberg, der er direktør i Microsofts EMEA-region, siger:

- Bondefangeri er et meget farligt ord at tage i brug, for det signalerer, at Microsoft på en eller anden måde har handlet uhæderligt. Jeg er skuffet over, at Bluecom kommer med den slags beskyldninger, og jeg vil tage kontakt til Jens Fournais for at få en forklaring.

Han medgiver, at introduktionen af det nye licensprogram har medført en stor udfordring rent kommunikationsmæssigt.

- Vi har gjort en stor indsats for at forklare vore kunder og partnere om licensprogrammet, som jeg medgiver er kompliceret. Måske har vi ikke været gode nok til at kommunikere det lige godt ud til alle, siger Moberg med henvisnig til blandt andre Bluecom.

Gartner: Stor interesse for MS-alternativ
IT-analyseinstituttet Gartner fastslår i en ny rapport, at der er en stigende interesse for alternativer til Microsoft.

Gartner henviser i rapporten netop til de nye licensbetingelser som afgørende for, at kunderne leder efter alternativer. Men også parametre som dårlig sikkerhed og muligheden for åbne kildekoder i alternative open source-produkter spiller ifølge Gartner ind.

Rapporten ser dog ikke udelukkende på kontorpakker, men mere overordnet på Microsofts samlede palet.

Som et modtræk til det, Bluecom kalder "Microsofts stadigt strammere licensbetingelser", har distributøren valgt at tilbyde forhandlerne en særligt billig udgave af IBM's kontorpakke Lotus Smartsuite.

Selskabet har valgt at bundle kontorpakken med 60 GB harddiske fra enten Seagate, IBM eller Hitachi til en samlet pris på 599 kroner eksklusiv moms.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere