Pc-byggeri sender Midt-Data i vejret

Den jyske forhandler Midt-Data vil mere end blot sælge hardware. Selskabet har tredoblet antallet af ansatte på et år og fået succes med en egen-udviklet pc. Internetsalget bliver suppleret af en fysisk butik, og erhvervskunderne stod i 2002 for halvdelen af Midt-Datas omsætning på 165 millioner kroner.

For den midtjyske hardware-forhandler Midt-Data er mantraet om fokus ensbetydende med unødvendige begrænsninger.

Selskabet har siden starten i 1997 konstant udvidet forretningen i kampen om de nye markeder.

Fra at være en traditionel internetbiks med computere på hylderne har selskabet med Allan Carøe Sørensen i spidsen forvandlet sig til en pc-bygger med planer om at ramme de internationale erhvervskunder.

Egne pc'er sælger godt

Selskabet er vokset i såvel omsætning som medarbejderantal hvert år siden stiftelsen, i det seneste regnskabsår med tæt ved 30 procent til godt 165 millioner kroner.

- Af dem stammer omkring halvdelen fra salget af vores eget mærke, @-computeren, som vi selv bygger sammen med Asus og Kingston, siger Allan Carøe Sørensen.

Han begyndte pc-byggeriet for at få et produkt på hylderne i både butikken og i internetforretningen, hvor indtjeningen ligger højere end de encifrede procenter, som traditionelle mærkevare-computere indbringer.

Tredobling af medarbejderne

Processen med at udvikle en ny pc har betydet, at Midt-Data har måttet øge antallet af medarbejdere markant.

Fra at være 12 ansatte i 2002 har Allan Carøe Sørensen nu 42 medarbejdere på lønningslisten.

Midt-Data A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning
(Estimeret)
165115
Resultat af primær drift (EBIT)1,72,0
Resultat før skat 1,41,9
Resultat0,91,3
Egenkapital3,72,8
Antal ansatte3112
- Vækst er en djævelsk ting forstået på den måde, at en satsning på vores egen-udviklede produkt selvfølgelig koster os en del i lønudgifter og markedsføring. Det smitter af på bundlinien, men sådan må det nødvendigvis være, vurderer han.

Selskabet kom ud af det forgangne regnskabsår med 954.000 kroner i overskud hvilket er 400.000 kroner mindre end året før.

Den vigende indtjening bekymrer dog ikke Allan Carøe Sørensen, der ejer holdingselskabet bag Midt-Data, som han selv stiftede.

- Vores bank siger også til os, at vi skal tjene nogle flere penge, men vi er godt tilfredse med at få overskud i et år, hvor vi har haft så store omkostninger til at håndtere vores vækst, siger han og tilføjer, at han forventer en omsætning på over 200 millioner kroner i 2003.

Erhvervskunder trænger sig på

Pengene skal blandt andet komme fra erhvervskunderne, der siden de kom til i december 2000 nu står for omkring halvdelen af omsætningen.

Tre fjerdedele af Midt-Datas salg sker via internetbutikken, der i 2001 fik IT-Prisen for bedste onlinebutik, kåret af brugerne på EDBpriser.dk.

Resten kommer fra den fysiske butik, der i indeværende år skal udvides kraftigt på kvadratmeter-siden.

Allan Carøe Sørensen tør ikke give et bud på en bundlinie i 2003, men der er i hans sind ikke tvivl om, at den bliver sort.

Altid plads til udviklere

Som nogle af de nye tiltag, der skal hjælpe Midt-Data med at adskille sig fra konkurrenterne på den danske forhandlerscene, nævner han ekspansionen til Sverige og lanceringen af nye produkter, herunder et apparat til home-entertainment.

- Vi skal hele tiden komme med helt nye produkter, der er et skridt foran. Og derfor vil der altid være plads til vores udviklere i huset, lover Carøe Sørensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere