Tysk frygt for parallelimport på kopimarkedet

Tyskland sætter afgift på multifunktionsprintere. Tyske forhandlere frygter for parallelimport.

Fra nytår skal tyske forhandlere betale en statsafgift på multifunktionsprintere. Det får den europæiske brancheorganisation International Technology Channels Association, ITCA til at advare mod mulig parallelimport. Det skriver IT Europe i sit julinummer.
Den nye afgift vil, i følge ITCA, få forhandlere udenfor Tyskland til at sælge produkter billigt uden afgiften til tyske kunder.

»Et selskab i Tyskland kan købe en multifunktionsprinter fra en engelsk eller fransk webbutik. Det betyder, at den ikke behøver at betale afgiften og kan sælge varen 500 kroner billiger,« siger ITCA's tyske formand, Frank Garrelts.

Afgiften vil blandt andet påvirke tyske webbutikker som Notebooksbilliger.de, hvor talskvinde Sonja Rajsp er bekymret for ændringen. Hun udtaler til IT Europa, at den nye lov vil blive et problem for virksomheden, da priserne vil stige.

Hvis parallelimporten bliver omfattende, vil også producenter få et problem med deres prissætning. Hewlett-Packards europæiske program manager for ophavsret, Anton Senn udtaler, at afgifterne er problematiske. Han fortæller, at nationale afgifter gør det svært for et pan-europæisk it-selskab som Hewlett-Packard. Det er ikke bare den nye tyske afgift, men også alle de andre EU-landes forskellige afgifter, der udfordrer it-salgskanalen. Det stiller virksomheder i lande med høje afgifter konkurrencemæssigt dårligt og lægger op til grænsehandel.

Anton Senn anbefaler et ensartet europæisk afgiftssystem. En løsning som IT Europa dog anser for usandsynlig, da virksomheder i andre EU-lande, hvor afgifterne i forvejen er høje, vil protestere mod nye afgifter.

De nye regler vil træde i kraft januar 2008. I følge bladet vil en farveprinter herefter koste 576 kroner i afgift, mens en sort/hvid printer vil få lagt 287 kroner oveni prisen. Afgiften skal dække ophavsrettighedshavernes tab ved en ellers ulovlig kopiering. Desuden vil der være afgift på DVD-brændere og pc'er.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere