It-profil:: Intet er umuligt i it-branchen

Efter mere end 20 år i it-branchen elsker Kaspersky Labs nordiske chef, 51-årige Eva Maria Matell, stadig udfordringerne i sit arbejde.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

Jeg kan virkelig godt lide, at intet er umuligt. Men det er samtidig også den største fare – at alt netop kan lade sig gøre. Nogle gange kan det svært at holde fokus i it-branchen.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Jeg var med til at implementere det første digitale kriminalregister i Sverige, så alle politiets oplysninger blev tastet ind i en database og ikke i hånden. Det løftede kvaliteten af politiets arbejde og var samtidig med til at effektivisere arbejdsgangene – et stort projekt, som jeg ser tilbage på med glæde og stolthed.

Og hvad er du mindst stolt af?

Jeg oplevede desværre dot.com-krisen i 2001 på egen krop. Jeg var med til at starte et firma op, som målte succes i antallet af medarbejdere i stedet for antallet af kunder. Det lærte jeg meget af, og jeg bruger stadig mine erfaringer fra dengang som holdepunkt og rettesnor.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Jeg har arbejdet sammen med mange store og inspirerende personligheder gennem årene, men min gamle chef hos XponCard, Flemming Breinholt, stikker ud. Han har blandt andet givet mig input til, hvordan man driver forretning i Norden, og så var han en meget fokuseret og visionær leder med kompetencerne til at følge projekterne til dørs.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?

Som person har jeg altid elsket udfordringer, og hvis der er noget it-branchen er, så er det udfordrende. Så jeg ville ikke vælge anderledes – jeg elsker omskifteligheden i branchen og i salgskanalen. Man kan aldrig tillade sig at læne sig tilbage og bare se til. Så kører toget.

Hvad laver du om 10 år?

Jeg er formentlig stadig i it-branchen i gang med at opbygge og udvikle en virksomhed – og gerne inden for it-sikkerhed, som udfylder en meget vigtig funktion for både virksomheder og private brugere. Men ti år ude i fremtiden kunne jeg godt tænke mig at lave mere bestyrelsesarbejde, så jeg kunne hjælpe nye spillere på markedet med min erfaring og gode råd.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig?

Hvis penge overhovedet ikke var et emne, så kunne jeg da godt tænke mig at blive professionel dressurrytter. Jeg dyrker det kun på hobbyplan i dag, så jeg skulle virkelig være økonomisk uafhængig, hvis den drøm skulle gå i opfyldelse.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

Som it-sikkerhedsproducenter indgår vi i et konstant kapløb med de cyberkriminelle, hvor vi forsøger at opbygge it-forsvarsværker til virksomheder og private, mens de forsøger at bryde dem ned. Den største udfordring i den duel er hele tiden at være et skridt foran.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Med min baggrund ville jeg selvfølgelig sørge for at sætte mere fokus på it-sikkerheden i Danmark. Det er trist med de både ubehagelige og omkostningsfulde eksempler på cyberangreb, som både offentlige og private organisationer i stigende grad oplever. Det ville jeg forsøge at sætte en stopper for.

Hvordan takler du arbejdspres?

Jeg nyder faktisk at arbejde under pres og performer bedst, når der er mange bolde i luften på én gang. Men når der er fart på, prøver jeg at holde fokus og prioritere opgaverne efter nødvendighed og deadlines.

Hvordan kobler du af?

Jeg er sammen med min familie og mine venner. Og når der virkelig skal slappes af, elsker jeg at gå i haven. Hvad enten det er en virksomhed eller en plante, kan jeg godt lide at se ting gro.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere