Comwir bejler til Netkoncept

Det nystartede forhandlerhus Comwir, der har Don Ø som pengestærk bagmand, er blandt de virksomheder, som gerne vil slå en klo i Netkoncept.

(Opdateret) Selvom Netkoncept ikke officielt er til salg har flere andre hardware-forhandlere mere eller mindre åbenlyst bebudet deres ønsker om at opkøbe dele af eller hele selskabet. Nu melder Jakob Thye, direktør og stifter af Comwir, sig i rækken af bejlere.

Comwir har fra starten lagt sig fast på en aggressiv opkøbsstrategi.

»Det siger sig selv, at vi ikke kan nå målet om en omsætning på 3,4 milliarder kroner i løbet af tre år ved blot at vokse organisk. Budgettet for i år levner egentlig ikke plads til opkøb, men det er jo en sag, som bestyrelsen kan ændre på, hvis nogle gode muligheder skulle opstå,« siger Jakob Thye.

Betyder det at Comwir er interesseret i Netkoncept?

»Jamen det kunne da sagtens komme på tale,« siger Jakob Thye.

Netkoncept har ifølge CRNs oplysninger aktiver for omkring 50 millioner kroner, hvilket af iagttagere vurderes som den pris, ejeren Eske Munck kræver.

Det er ikke lykkedes for CRN at få en kommentar fra Eske Munck selv. Ifølge forlydende har Netkonceptledlesen tidligere meldt ud, at medarbejderne kunne forvente en udmelding om firmaets fremtid den 28. februar, men i eftermiddag var der ifølge kilder i selskabet endnu ikke kommet nogen melding.

Hvilke finansieringsmuligheder Comwir reelt råder over er ikke helt klart, men selskabet har en indflydelsesrig aktionær i Flemming Østergaard, betyrelsesformand i parken og kendt under kælenavnet Don Ø, lige som Jakob Thye selv siges at være god for en lidt mindre formue.

Comwir gik formelt først i luften i januar men er ifølge Jakob Thye kommet godt i gænge. Selskabet har benyttet sig temmelig meget af stifterens tidligere arbejdsgiver, Atea, hvor hovedparten af de 62 medarbejdere, der i dag er ansat i Comwir, stammer fra. Også en god del af Comwirs kunder kommer fra Atea, erkender Jakob Thye:

»Vi har naturligvis holdt os nøje til reglerne, men når en kunde af egen drift henvender sig er det jo i orden at tage vedkommende ind,« siger han.

Stifteren oplyser, at Comwir i dag har 176 købende kunder. Desuden er selskabet blevet certificeret som Premium partner hos både Lenovo og IBM, Preferred partner hos HP og Business partner hos Fujitsu Siemens. Desuden har man aftaler med Xerox og Lexmark og en del mindre producenter. På distributørsiden blev Comwir allerede før lanceringen dækket ind med en kreditaftale med Tech Data, som kom i land takket være daværende Tech-direktør Kim Enrums positive syn på forretningskonceptet i Comwir. At selv samme Enrum i dag er borte fra direktørposten bekymrer ikke Jakob Thye. Han oplyser, at Comwir i dag også har kreditaftaler med Actebis, Scribona, Ingram Micro og Four Leaf.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere