Prispres giver Cisco større overskud

Cisco Systems har ikke formået at sparke ekstra gang i salget af netværksudstyr, men ved at lægge pres på komponentleverandørerne er det lykkedes netværksgiganten at tjene flere penge i det forløbne kvartal.

Ved at spare på udgifterne til indkøb er det lykkedes verdens største leverandør af switche og routere, Cisco Systems, at øge overskuddet.

Det er Ciscos evne til at spille med indkøbsmusklen, der har fået underleverandørerne til at sænke priserne på de produkter, Cisco køber.

Det har sikret koncernen et større kvartalsoverskud, selv om salget er gået tilbage, oplyser Cisco ifølge Financial Times.

Dermed er det lykkedes Cisco at øge overskuddet fra 4,7 til 6,4 milliarder kroner i det forløbne kvartal, på trods af at omsætningen er faldet fra 31,2 til 29,9 milliarder kroner.

Selskabets administrerende direktør John Chambers sagde ved fremlæggelsen af kvartalsregnskabet, at han er forsigtig optimist både omkring de økonomiske udsigter og Ciscos evne til at holde udgifterne i ro.

Cisco regner ikke med, at salget i det nuværende kvartal end i det forrige. Det kommer lidt bag på analytikerne, fordi Cisco har taget hul på sit fjerde kvartal, og fordi de traditionelt regner med at se en slutspurt op til afslutningen af et årsregnskab.

Ifølge Financial Times er der i Cisco voksende bekymring for, at opsvinget i erhvervslivets købelyst ikke kommer hurtigt, og at privatforbrugerne også begynder at holde igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere