Massiv razzia på Cebit

Det tyske politi har gennemført den hidtil største razzia på Cebit- messen og beslaglagt flere hundrede mobiltelefoner, mp3-afspillere, gps-enheder og iPhone-kopier.

Det er efterhånden en fast tradition at politiet gennemfører ransagninger på verdens største computermesse Cebit og beslaglægger udstyr hos producenter, der har kopieret andre firmaernes produkter eller teknologier uden tilladelse.

Men under årets messe i Hannover har politiet gennemført den hidtil mest omfattende razzia og gennemsøgt 51 stande i messehallerne.

Ifølge tyske medier var flere end 180 politifolk involveret i aktionen og der blev beslaglagt flere hundrede mobiltelefoner, mp3-afspillere, fjernsyn, gps-enheder og iPhone-kopier samt dokumenter og andet reklame-materiale, der blev transporteret væk i 68 papkasser.

Det er det italienske firma Sivsel, som forvalter patent-rettigheder for europæiske opfindere, der har fået politiet til at gribe ind overfor kopi-produkter. En række producenter har angiveligt undladt at betale licens for den mp3-teknologi, der bruges i deres produkter.

Men politiet har også beslaglagt ulovlige kopier af Apples iPhone fra en kinesisk producent. Hele 27 af de 51 virksomheder, som fik besøg af politiet på deres stand, kom fra Kina og Hong Kong, mens 12 har base i Taiwan.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere