D-link i konflikt med dansk open source-guru

I et åbent brev retter den danske open-source-udvikler Poul Henning Kamp en skarp kritik mod router-firmaet D-Link.

Den danske open-source-udvikler Poul Henning Kamp har taget usædvanlige midler i brug for at få router-fabrikanten D-Link til at ændre praksis. Efter fem måneders tovtrækkeri med D-Link har Poul Henning Kamp valgt at henvende sig til firmaet i et åbent brev, der er offentliggjort på nettet.

D-Links routere bruger den såkaldte Network Time Protocol (NTP) til at stille den korrekte tid. På nettet findes et stort antal NTP-servere, hvoraf en del er forbundet direkte til atomure. Poul Henning Kamp har selv en NTP-server på adressen GPS.dix.dk og det er her, striden med D-Link tager sit udgangspunkt.

Den danske udvikler fortæller at mellem 75 og 90 pct. af den datatrafik som går til hans NTP-server kommer fra D-Link produkter. Firmaet har nemlig indbygget en fast liste over NTP-servere i sin router-firmware, deriblandt GPS.dix.dk, og routerne kontakter så automatisk en af serverne på listen hver gang tiden skal justeres.

Men Poul Henning Kamp har aldrig givet tilladelse til, at D-Links produkter bruger hans server, som nu pludselig modtager en meget stor mængde trafik over nettet.

I adgangsbetingelserne til NTP-serveren hedder det bl.a., at den kun må benyttes af andre servere, ikke af klienter som D-Links routere.

Resultatet kan blive, at Poul Henning Kamp bliver nødt til at lukke sin server eller betale en afgift på 54.000 kroner til Danish Internet eXchange, fordi trafikken langt overstiger den båndbredde, der er afsat til serveren.

I stedet for at indkode en fast liste over NTP-servere i sine produkter, som efterfølgende ikke kan ændres, burde D-Link have brugt en dynamisk liste på nettet, mener Poul Henning Kamp. I så fald havde det været nemt at fjerne GPS.dix.dk.

Eftersom dette ikke kan lade sig gøre, opfordrer han i stedet D-Link til at opdatere sin firmware og fjerne den danske server fra listen. Desuden bør firmaet betale en erstatning på 220.000 kr. for at dække de omkostninger, som sagen og den ekstra trafik har medført.

Ifølge Poul Henning Kamp har D-Link indtil videre afvist dette og tilbudt et mindre beløb, som ikke vil dække hans omkostninger. Efter offentliggørelsen af det åbne brev har han fået flere tilbud om økonomisk støtte til en retssag mod firmaet, men den danske udvikler afviser indtil videre at sagsøge D-Link.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere