En offentlig ansat er i Australien blevet fyret for at søge efter ordet "knockers" på Google. Det er engelsk slang for kvindens frontparti.
Den omdiskuterede søgning er vel at mærke foretaget via personens egen internetforbindelse i hans eget hjem, men på hans bærbare arbejdscomputer. Den nysgerrige søgning efter bryster resulterede hverken i børneporno eller andet materiale, som kan beskrives at være ulovligt.
Overtrædelsen af firmapolitiken blev opdaget, fordi arbejdsgiveren havde anvendt softwareprogrammet Spector360 til at monitorere de ansattes gøren og laden på deres arbejdscomputere. Programmet kan helt ned i detaljer følge en brugers adfærd. For eksempel, hvilke data han kopierer til eksterne medier, hvor ofte han sender vedhæftede filer, hvilke hjemmesider han besøger og altså hans søgehistorik i Google.
Den nu afsatte person vidste godt, at han skulle skjule sine digitale spor, så han havde slettet browserens historik, men overvågningsprogrammet er så effektivt, at det jævnligt gemmer data fra de ansattes computere, så derfor blev han alligevel opdaget, skriver Sydney Morning Herald.
Den unavngivne australier, der har en 25 år lang karriere i det offentlige bag sig, mente ikke, at hans arbejdsgiver, den australske miljø og energi-styrelse, havde ret til at fyre ham for den uskyldige søgning. Han mener, at han havde fået computeren udleveret til både arbejdsmæssig og privat brug, så derfor føler han, at hans privatliv er blevet krænket. Det bragte sagen for en dommer.
Arbejdsgiveren afviste påstanden om, at overvågningen var en overtrædelse af personens privatliv, eftersom han hele tiden har vidst, at hans adfærd blev overvåget. Blandet andet det lagde dommeren til grund, da han afviste mandens klage og blåstemplede fyringen.
En medvirkende årsag til, at manden ikke fandt forståelse i retssalen var, at han havde løjet i forbindelse med opklaringen, hvilkte i dommerens opfattelse var med til at underminere hans integritet. Først havde han afvist, at han havde lavet søgningerne. Dernæst havde han indrømmet, men bortforklaret søgningerne med, at der var tale om arbejdsrelateret research.