De fleste mennesker ville give op overfor så meget modgang, som Sekvencias foregangsmand Hussein Ammouri har oplevet. En krigsplaget barndom i Libanon, en række konkurser, masser af dårlig presseomtale og en otte-årige nevø, der blev myrdet på åben gade i Linköping er nogle af de ulykker, der har plaget manden, der nu er aktuel med en filial af sin online-itshop i Danmark.
Men Hussein Ammouri lader sig ikke slå ud, og understreger flere gange overfor CRN, at han er en »entrepreneur,« der sætter gang i nye forretninger.
Sin vilje til at klare sig på trods af modstand har han blandt andet fra hjemlandet hvor han voksede op under krigsforhold, fortæller han.
I 2001 fik han prisen for årets vækstvirksomhed af det statslige væksthus Almi Stockholm med begrundelsen, at han »med store evner for at bygge forretningsrelationer har skabt en virksomhed, som fungerer langsigtet og vokser med lønsomhed«
Succesen blev blandt andet udmøntet i opkøb af finske PC Superstore, svenske Hög-Data og distributøren Qualitec. Sidstnævnte gik dog konkurs i 2003 allerede tre måneder efter overtagelsen.
I 2004 blev hans otteårige nevø myrdet i den svenske by Linköping. Det skete ved et meget omtalt dobbeltmord, hvor også en 56-årig svensk kvinde blev myrdet. Det fik Hussein Ammouri til at udlove en dusør på 400.000 svenske kroner til den person, der kunne hjælpe med at opklare forbrydelsen. På trods af omfattende efterforskning og den store dusør er gerningsmanden endnu ikke fundet.
Varetægtsfængsling
Siden gik hans oprindelige Sekvencia-selskab konkurs og året efter blev han anholdt og varetægtsfængslet af svensk politi på en mistanke om grov økonomisk kriminalitet i forbindelse med mangelfuld bogføring. En mistanke, han dog var uskyldig i, fremhæver Hussein Ammouri. Efter en uge blev han løsladt.
»Jeg blev varetægtsfængslet på fejlagtige oplysninger. Jeg blev aldrig tiltalt eller dømt,« siger han.
Selv om det er over fire år siden varetægtsfængslingen, er sagen dog ikke glemt blandt kolleger og især konkurrenter.
»Det var utrolig hårdt, og er også hårdt i dag,« siger han om folks erindringen om sagen dengang.