Det betyder, at privatpersoner og virksomheder vil kunne udveksle fortrolig information med ATP og den Særlige Pensionsopsparing (SP) samt Lønmodtagernes Garantifond, Arbejdsgivernes Elevrefusion (AER), Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring (AES), FerieKonto og ATP PensionService, som er blandt de større ordninger, ATP administrerer.
»Det er for tiden kun TDC, der udbyder en løsning med højt sikkerhedsniveau. Samtidig har vi i vores dialog med TDC fået forelagt nogle forretningsmæssige ideer, der gør, at vi tror på en hurtig udbredelse af TDC's Digital Signatur,« siger underdirektør Flemming Schmidt fra ATP til RB-Børsen.
Også hos TDC vækker aftalen jubel og kan være med til at sætte yderligere skub i udbredelsen af den digitale signatur.
»Jeg er glad for at have lavet en aftale med ATP, som TDC anser for at være en partner, der vil bidrage til den digitale signaturs udbredelse og succes. Aftalen bekræfter for mig, at de forventninger, TDC har til hele projektet omkring en fælles Digital Signatur i Danmark, vil blive indfriet,« siger vicedirektør Morten Brøgger, TDC Erhverv.
TDC vandt i februar Videnskabsministeriets konkurrence om retten til at udvikle og udbrede den digitale signatur til brug for både offentlige institutioner, private virksomheder og borgere. Men en af betingelserne, for at TDC kan få fingrene i alle de 40 mio. kroner som ministeriet har afsat til projektet, er, at 1,3 mio. danskere inden for fire år har en digital signatur. Aftalen med ATP er således et markant skridt i den rigtige retning for TDC.