It-profil:: Hobbymusikeren blev Bullguards landechef

Jan Nissen Petersen er stolt af sit arbejde i it-kanalen, men vil helst være musiker.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Jeg holder mest af den fart og udvikling der er i it-branchen. Den finder man ikke i mange andre brancher. Jeg bryder mig ikke så meget om den del af branchen, som tror man kan leve af kost plus en procent. Hvornår har det været en synd at ville tjene penge?

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Indtil videre er det mit job hos Bullguard.

Og hvad er du mindst stolt af?
Jeg er faktisk stolt over stort set alt hvad jeg har været med til. Hvis jeg skulle finde en enkelt lille ting ville det være, da vi i starten af 2000 fra CBC-kontoret prøvede at overtale CBC-butikkerne til at sælge mobiltelefoner. Det var godt nok ikke nogen succes på det tidspunkt! Heldigvis er der sket meget siden.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Der er to personer som har betydet meget for mig i mine ni år i it-branchen. Den ene er CBC-kædens direktør, Peder Hvejsel, som også var min først chef i branchen. Han er en utrolig god og dygtig læremester. Peder lærte mig alt om branchen og hvordan den fungerer. Han evner, at følge med i udviklingen og ser hvordan de nye ting kan bruges i praksis. Mange i hans stilling har det med at sætte sig tilbage og primært være administrative. Men der er stadig en ”nørd” gemt i Peder. Han er i dag stadig den, jeg ringer til, hvis jeg har brug for sparring og et godt råd.
Den anden er landechefen for Acer, Allan Sonne-Schmidt. At iagttage ham til et møde, er at være vidne til en perlerække af guldkorn i salg, overblik og dygtig argumentationsteknik. Jeg har en dyb dyb respekt for Allan både som professionel leder og menneske.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Så ville jeg være i it-branchen. Jeg ville bare være startet nogle år før. Det lå ikke ligefrem i kortene, jeg skulle ende i it-branchen: Jeg var jo en ”gammel” herre da jeg som 27-årig sad til jobsamtale hos Peder Hvejsel. Inden da havde jeg haft 10 år i musikbranchen, hvor jeg som som musikhandler solgte musikinstrumenter.

Hvad laver du om 10 år?
Det tror jeg ikke jeg vil sige højt, så kunne det være, det ikke lykkes. Men jeg vil forsat være i it-branchen.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Så ville jeg uden tvivl dyrke min hobby som musiker 110 procent

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Den største trussel mod Bullguard er al den snak om gratis software. Mange tror stadig, at et gratis produkt er fuldt ud lige så godt som det, man køber i butikkerne. De kunder, som tror, de er lige så godt beskyttet med et gratis produkt, som de er med Bullguard, får en falsk tryghed. Det er som med alt andet her i livet: Man får hvad man betaler for. For Bullguard er et af de væsentlige redskaber i kampen mod gratis software, at vi fastholder dialogen med og uddannelsen af de forhandlere som sælger Bullguard. Vi har brug for forhandlernes viden om kunderne, og forhandlerne har brug for vores viden om software. I sidste ende kommer dialogen og informationsudvekslingen både kunder, forhandlere og os selv til gode, fordi vi kan kommunikere de væsentlige budskaber på en måde, som giver mening for kunderne, i stedet for bare at forvirre og skræmme dem til at købe vores produkt. Det er der desværre en tendens til i branchen. Fordi vi har stor glæde af vores forhandlere er der heller ingen slinger i valsen, når det gælder vores revenue share til forhandlerne. Vi er stadig de eneste der i princippet uddeler ”money for nothing”. Forhandlerne bliver ved med at tjene på produktet så længe kunden fornyer sin Bullguardlicens.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Jeg vil skynde mig at sætte flere penge af til it-uddannelse af vores ældre borgere. Det offentlige, sygehuse, lægerne og apotekerne bruger mere og mere nettet som betjeningssted og nogle steder er det endda eneste kontaktmulighed. Mange ældre kan ikke selv kommunikere via nettet, men skal have hjælp af børn og børnebørn for at bruge it.

Hvordan takler du arbejdspres?
Klapper notebooken sammen, tænder for musikken i min Iphone og slapper af i ti minutters tid. Så kommer blodtrykket lidt ned, man begynder at tænke klart igen, og det bliver lidt nemmere at få planlagt sig ud af det.

Hvordan kobler du af?
Det gør jeg allerbedst, når jeg går på scenen med min lille trio. Når bassen eller guitaren først kommer på, mikrofonen er tændt og de første toner bliver slået an. Eller kører ud i mit lille hjemmestudie, starter alt grejet og ”nørde” med musikken. Musikken er for mig den bedste trykluftsventil og afslapningsform der findes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere