Zeptos svenske søster solgt

Hverken i Norge eller Sverige har Zepto haft stor succes. Nu er aktiemajoriteten i det svenske Zepto-selskab solgt. Køberen er Zepto Danmark.

Sidste sommer blev Zepto Norge - hvor Zepto-eventyret oprindeligt startede - solgt. Nu er turen kommet til det svenske Zepto-selskab, hvis ejer netop har solgt 51 procent af aktierne til Zepto Danmark.

Dermed bliver brødrene Lasse og Per Frost og Zepto Danmark til dominerende overhoved i det familieskab, der hidtil har været basis for Zepto-konceptet.

Brødrene Frost og de norske brødre Tore og Tom Vedvik samt svenskeren Martin Baaz-Lindqvist var oprindeligt partnere i driften og ejerskabet af distributøren EET (i sin tid stiftet af Martin Baaz-Lindqvist).

Partnerne fandt sammen igen da Vedvik-brødrene i 2000 søsatte Zepto-konceptet. Et mindre medejerskab betød, at det danske og det svenske Zepto-selskab kom til at sameksistere med det norske selskab på søsterbasis, men siden viste det sig, at kun det danske selskab opnåede markant succes. Zepto Norge skrantede og blev for et halvt år siden solgt til internetbutikken Netshop.

I Danmark gik det den modsatte vej og Frostbrødrene kom så vidt som at blive noteret på børsen.

Deres succes er nu blevet cementeret med overtagelsen af aktiemajoriteten i Martin Baaz-Lindqvists svenske Zepto-selskab.

Martin Baaz-Lindqvist siger til CRN, at han ikke har haft samme fremgang som sine danske venner, og at det derfor er blevet naturligt at lade dem komme i førersædet.

»Zepto er da en sund forretning i Sverige, men Danmark er rykket langt mere. Jeg tror, kun at vi udgør ti procent af danskernes omsætning,« siger han.

Zepto i Danmark overtager ifølge en pressemeddelelse et 2007-budget for Sverige på 30 millioner kroner. Den svenske produktion og otte medarbejdere flyttes til Danmark.

Direktør Lasse Frost er ikke i tvivl om, at han kan genskabe Zeptos danske vækst hinsidan.

»Det svenske marked for notebooks er meget lig det danske. Derfor kan vi med stor fordel udnytte vores erfaring fra det danske marked til at skabe en lignende succes i Sverige i
løbet af få år,« lyder det fra Lasse Frost.

Det er planen, at de resterende 49 procent af aktierne i Zepto Computers Sverige skal overdrages til Zepto Computers i Danmark senest i 2009 til en nærmere aftalt pris. Parterne ønsker ikke at fortælle, hvad selskabshandlen er værd for dem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere