Mondosoft fyrer redningsmand

En aftale med Microsoft om at bundle Mondosofts søgemaskine med Microsofts servere er den direkte årsag til, at det danske selskab for første gang får sorte tal på bundlinien. Den ansvarlige for det givtige samarbejde, salgs- og udviklingsdirektør Jens Haugaard, må dog se sig om efter et nyt job.

Det danske softwareselskab Mondosoft har sagt farvel til den mand, der om nogen kan tage æren for, at selskabet for første gang får overskud.

Jens Haugaard blev i 1999 hentet til Mondosoft af administrerende direktør Laust Søndergaard.

Først som direktør med ansvar for forretningsudvikling, siden blev han også ansvarlig for Mondosofts salg.

I 2001 lykkedes det Jens Haugaard at få en afgørende kontakt i stand til Microsoft i USA, og nytårsaften 2001 kom der blæk på kontrakten.

Ingen detaljer om fyringen

Dermed sikrede Jens Haugaard, at Mondosofts søgemaskine bliver sendt ud sammen med Microsofts Commerce og Content Management Servere gennem partnere over hele verden.

- Jens Haugaard var førermanden på det projekt. Helt klart var han det. Men der er ikke tale om en enmands-hær eller om, at han var den eneste ansvarlige for samarbejdet med Microsoft, siger Laust Søndergaard.

Han ønsker ikke at gå i detaljer med årsagen til fyringen, og det ønsker Jens Haugaard heller ikke.

- Jeg er blevet opsagt, fordi vi ikke var enige om den fremtidige strategi for forretningen. Det er jeg da ked af, for jeg ville gerne have været med til at drive selskabet ind i den nye fase, siger Jens Haugaard, der indtil udgangen af februar havde titlen Vice President Sales and Business Development.

Sorte tal på vej

For første gang i selskabets historie ser det ud til, at salget af søgemaskinen Mondosearch, der er selskabets hovedprodukt, kaster overskud af sig.

Regnskabet fra 2002 er lige på trapperne, og ifølge Laust Søndergaard viser det sorte tal.

Det står i skærende kontrast til det underskud på 44,4 millioner kroner, som Mondosoft præsterede i 2001.

Aftalen med Microsoft har ifølge både Laust Søndergaard og Jens Haugaard haft en enorm indvirkning på salget i 2002.

- Det er ikke aftalen i sig selv, der gør det store. Men det at vi vælger at satse målrettet på en afsætningsstrategi, der bygger på Microsofts partnere verden over, har betydet, at vi har fået stor succes, siger Laust Søndergaard.

Brugte 180 millioner kroner

Omkring 80 procent af Mondosofts omsætning stammer fra eksport. Siden aftalen med Microsoft har Mondosofts succes på de forskellige markeder kørt parallelt med Microsofts succes.

- Det er egentlig lidt underligt, at vi har så godt fat i markedet i eksempelvis Storbritannien, for det er ikke der, vores kræfter er koncentreret. Men vi kan se den samme tendens hos Microsoft, der også har succes i Storbritannien. Vores succes afhænger af, hvor godt deres partnere gør det, siger han.

Siden 1999 har Mondosoft fået tilført 180 millioner kroner i kapital fra investorerne, der blandt andre tæller Mikael Konnerups investeringsselskab Dico, hollandske Gilde IT Fund og Kommunernes Pensionsforsikring.

Mondosoft har valgt ikke at genbesætte Jens Haugaards stilling. Arbejdet bliver fordelt i organisationen, oplyser Laust Søndergaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere