CBC-butikker i front i ny kontorkæde

Den nye frivillige kontorkæde Indeks Office er skabt for at holde kapitalkæder ude af Danmark.

60 kontorforsyninger, der i dag er kunder hos In/Out (det tidligere Bogpa), har dannet den frivillige kæde Indeks Office. Tre ud af fem medlemmer af bestyrelsen er også CBC-medlemmer.

Indeks Office har tilsammen en bruttoomsætning på omkring en milliard. Dermed har de frivillige kontorforretninger, der alle er kunder hos In/Out, dannet et sidestykket til Retail Office, som er en kæde af boghandlere, der handler hos In/Out.

»Idéen er at styrke indkøbet af kontorartikler i Danmark. Det er et udtryk for konsolideringen. Vi skal som frivillige kontorforretninger til at lære at står sammen imod kapitalkæderne,« siger Jan Grye Pedersen, fra Boresko A/S, der er formand for Indeks Office.

Jan Grye Pedersen, der også er medlem af CBC-kæden, forsikrer, at der ikke er nogle modsætninger mellem CBC og Indeks Office.

»Vi ser CBC og andre frivillige kæder som kolleger. Det er kapitalkæderne, der er konkurrenterne,« siger Jan Grye Pedersen.

Udover Jan Grye Pedersen og Boresko er CBC-medlemmerne Sven-Aage Kjær fra Kontor Syd og Ole Frydkjær Petersen fra Kuszon Zolutions medlemmer af bestyrelsen hos Indeks Office.

Jan Gry Pedersen fortæller, at samarbejdet i Indeks Office er nødvendigt for at kunne stå samlet overfor kapitalkæderne og undgå en situation som i USA, hvor de frivillige kontorforretninger på få år er blevet reduceret til kun at sidde på knap 20 procent af markedet.

»Det gælder om at gøre Danmark så uinteressant, at vi opnår en ligevægt i forhold til kapitalkæderne, før vi ender i en 80-20-situation, som i USA,« siger Jan Grye Pedersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere