Kinakendskab giver vækst og overskud hos Eilif Lytje

Det gælder om at kende sine leverandører, hvis man vil have succes med import fra Kina, siger Eilif Lytje, der bruger sine Datateam-erfaringer hos Netcentret.

Efter sidste års konkurs hos it-distributøren Datateam i Ringkøbing er der igen optimisme hos den daværende ejer og direktør Eilif Lytje. For et år siden skruede han op for sit engagement i sin anden virksomhed, Netcentret, der distribuerer legetøj og it. Dengang var der kun ham og hans partner, Kristian Bjerregaard i virksomheden, Siden er de to blevet til i alt fire medarbejdere.

»Det er dejligt nok, når man er kommet ovenpå igen,« siger Eilif Lytje.

I et netop offentliggjort årsregnskab har han sammen med sin partner, Kristian Bjerregaard fået et overskud på 200.000 kroner før skat. Omsætningen fremgår ikke af regnskabet, men Eilif Lytje oplyser, at den er »lige på den anden side af ti millioner kroner«. 70 procent af den samlede omsætning kommer fra legetøj som elscootere og andre gadgets, mens resten af salget er it-relateret.

Kinavarer
Varerne kommer især fra Kina, og ifølge Eilif Lytje er en af årsagerne til Netcentrets succes, at han fra gamle dage har et godt kendskab til de kinesiske producenter og ved, hvem man kan stole på.

»Kina er et farligt land at handle med, for de kræver forudbetaling, og når hver femte legetøjsfabrik er ophørt, risikerer man, at betale uden at få sine varer,« advarer han.

I foråret begyndte Netcentret også at distribuere til norske, svenske og finske kunder.
»Det er en sej kamp, og hvis vi skal et spring op, skal vi have en fysisk placering i de enkelte lande, for kunderne vil helst købe fra en distributør i deres eget land,« siger Eilif Lytje.

Regnskabskaos
De to partnere gider ifølge Eilif Lytje ikke brug tid på bogføringen, når der er andre ting, der presser sig på, og det har fået selskabets revisor til at advare imod regnskabet.


»Som følge af mangelfuld bogføring samt manglede afstemnings- og registreringsrutiner gennem året, har det ikke været muligt at revidere selskabets årsrapport« skriver revisoren, der fastslår, ledelsen kan være ansvarlig for sit sjusk.


»Det gik stærkere end vi havde regnet med i starten, men vi erkender blankt, at vi ikke har haft de nødvendige ressourcer, men har haltet os igennem. Det er fordi vi ikke har interesse for bogføringen,« forklarer Eilif Lytje, der ikke mener, at revisoradvarslen er skræmmende fordi alle kreditorerne bliver betalt. Siden er der hyret en bogholder og Netcenter-dirketøren regner med at det næste regnskab bliver godkendt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere