Der er grund til at fejre det seneste globale kvartalsresultatet hos HP, mener den danske administrerende direktør Keld Jersild Olsen, der fortæller at det netop overståede kvartal viser en stabilitet, fordi det for andet kvartal i træk ikke er gået nedad. Der er kun et lille fald i den globale omsætning i forhold til samme periode sidste år på to procent til 145 milliarder kroner. Resultatet blev otte milliarder kroner.
Niveauet bliver dog i høj grad holdt oppe, fordi HP sidste år købte EDS, en konsulentvirksomhed med en årlig omsætning på 115 milliarder kroner, og i det netop fremlagte regnskab er EDS-tallene blevet taget med.
»EDS gør, at man holder en flad udvikling,« siger Keld Jersild Olsen.
Han er glad for HP’s globale resultat, som ifølge ham er sammenlignelig med danske HP-resultat. Det viser, at man har været i stand til at spare og få et overskud.
»Vi har stabiliseret vores salg, og det er positivt, at vi er i stand til at holde skindet på næsen og tage markedsandele indenfor for blandt andet bladeservere. Nu går vi bare og venter på, at kunderne begynder at købe igen,« siger han.
Med købet af EDS er HP’s servicedivision blevet den største del af HP med et globalt salg på 45 milliarder kroner
»En rekordresultat for services, tocifret vækst i omsætning i Kina og et solidt cash flow viser HPs evne til at skabe resultater,« siger HPs globale finansdirektør Cathie Lesjak.
Dermed har EDS-købet gjort den hidtidige største division, Personal Systems Group til den næststørste division i HP i koncernen. Den mistede 18 procent i forhold til sidste års omsætning, fordelt på både erhvervs- og privatmarkedet. Det var især desktop-pcer der fik en nedgang, men også bærbare computere mistede salg.
Enterprise storage- og server-omsætningen faldt 23 procent, et fald, der var jævnt fordelt over alle større produktgrupper,. Også software og printerdivisionen mistede omsætning og oplevede et fald i salget med henholdsvis 22 og 20 procent.