IT-PROFIL:: Værdi eller hyldevarer

It-forhandlere skal give kunderne værdi for pengene, hvis de vil overleve, mener PC-Wares nyudnævnte direktør i Danmark, 38-årige Henrik Andersson, som også har en svaghed for fede biler.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Pulsen, dynamikken og de teknologiske muligheders foranderlighed. Der er ikke to dage, som er ens, og det, der teknologisk ikke er muligt i dag, er det sandsynligvis om et halvt år. Tilsammen betyder det, at it-branchen er en fantastisk spændende branche at arbejde i.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Det må være, at jeg nu har nået den nye position som administrerende direktør hos PC-Ware og nyder kæmpe opbakning hertil både fra kunder, kolleger og top ledelsen i koncernen. En position og opbakning, som jeg selvfølgelig vil udnytte til at få PC-Ware i Danmark helt frem i »førerposition« både hvad angår levering af optimale løsninger til kunderne samt at opbygge en arbejdsplads, hvor alle er glade for at gå på arbejde og ved, at de kan gøre en forskel.

Og hvad er du mindst stolt af?
Som udgangspunkt er der ikke noget i min egen karriere, som jeg fortryder. Der er selvfølgelig enkeltsager, hvor jeg godt kan ærgre mig over udfaldet, men det hører til i småtingsafdelingen.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Den er svær. Der er mange gode kolleger, som har betydet og fortsat betyder meget for mig. Hvis jeg skal vælge én person, tror jeg det må være min nuværende chef Roger Sowerbutts, der er nordisk chef for PC-Ware. Roger er utrolig dygtig, inspirerende og motiverende. Ham kan jeg lære meget af og nyder at arbejde sammen med ham.

Hvad laver du om ti år?
Det er altid svært at spå om fremtiden, men et godt bud vil være administrerende direktør i IT-Branchen. For det næste lange stykke tid er det helt sikkert hos PC-Ware, hvor jeg nyder de nye udfordringer og muligheder.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Hvis jeg skal væge et andet end mit nuværende, så ville jeg nok være en af værterne i Top Gear - tænk sig at leve af at køre alle disse fede biler!

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Det må være os selv som forhandlere. Hvis vi ikke formår at påvise den værdi, som vi tilfører som forhandler, så vil kunderne kun se vores ydelser som »hyldevarer«, der kan sammenlignes en-til-en med andre forhandleres, hvilket oftest betyder, at man ikke er profitable.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Jeg ville helt sikkert være med til at sikre, at vi I Danmark fremadrettet er konkurrencedygtige ved at sikre gode vilkår og rammer for såvel virksomhederne som for medarbejderne i it-virksomhederne. Endvidere sikre et højt vidensniveau dels ved at tiltrække dygtige folk fra udlandet samt styrke it-relevante uddannelser.

Hvordan takler du arbejdspres?
Jeg prøver at planlægge og prioritere min tid og ikke lade indbakken diktere, hvad jeg kaster mig over. Og så søger jeg at arbejde, når jeg er på arbejde og holde fri, når jeg er hjemme sammen med familien. I travle perioder betyder det selvfølgelig flere timer på arbejdet, men til gengæld har jeg så fri og kan være sammen med familien, når jeg kommer hjem.

Hvordan kobler du af?
Jeg dyrker sport, er sammen med venner og familie og elsker at læse en god bog.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere