Comwir tabte 40 millioner

Comwir kom ud af sit første halvandet år med et underskud på 40 millioner kroner og en negativ egenkapital. Selskabet får svært ved at nå sine mål, som kræver massive opkøb.

I januar blev Flemming Østergaard - også kendt som Don Ø - hovedaktionær i it-forhandlervirksomheden Comwir, da selskabet et år efter sin opstart måtte have tilført yderligere 20 millioner kroner som tilskud til den oprindelige startkapital.

Nu er selskabet atter i pengenød og må have tilført nye 20 millioner kroner, fremgår det af selskabets netop offentliggjorte årsregnskab. Tallene, der dækker Comwirs første 17 måneder, viser et underskud på 40 millioner kroner og en negativ egenkapital på 11 millioner.

Comwir har knap 60 medarbejdere og lever af at sælge hardware og software til danske virksomheder.

Selvom de fleste branchefolk betragter omsætningens størrelse som en nøgleparameter for hardwaresalg, fortæller Comwir intet om sine omsætningstal i regnskabet, og direktør Jakob Thye ønsker heller ikke at oplyse tallet overfor CRN's søstermedie ComON.

Der var ellers meget ambitiøse planer om at nå 3,3 milliarder kroner i omsætning efter tre år, der ved selskabets start i 2005 skaffede Comwir godt med spalteplads i medierne.

Adspurgt om han trækker i land i forhold til de oprindelige udmeldinger, svarer Jakob Thye:

»Nej, joh, et eller andet sted gør jeg vel. Men hvis vi når 70 procent af målet, så vil jeg altså være ganske godt tilfreds. Vi er da stadig ambitiøse, og vi har stadig en treårsplan, men med de 3,3 milliarder var der jo også det aspekt, at vi gerne ville have noget omtale i starten,« siger han.

De meget store omsætningstal kan Comwir ikke nå uden at overtage andre it-forhandlere, erkendes det i firmaet. Men mulige opkøbsegnede konkurrenter er der blevet betragteligt færre af siden Comwir startede som udbryderforetagende fra det daværende Atea.

Jakob Thye fortæller, at han forsøgte at overtage dele af den islandsk ejede hardwareforhandler Kerfi, da denne blev sat til salg for nylig. Men islændingene ville kun sælge hele butikken samlet, hvilket Comwir ikke var køber til.

»Desuden ville de have en pris, som slet ikke havde hold i realiteternes verden,« siger Jakob Thye.

Tidligere har der verseret rygter om et samarbejde eller endda fusion mellem Comwir og Asger Jensbys Netkoncept - der også gør sig i hardware.

»Men vi møder stort set ikke Netkoncept i markedet i dag. Det tager jeg som udtryk for, at der ikke rigtigt er noget at købe,« siger Comwir-direktøren.

Pengene til et eventuelt opkøb kan trods selskabets underskud skaffes til veje gennem mindst to af investorerne, Flemming Østergaard og Industri Udvikling, påpeger Comwir-direktøren. Han mangler bare at finde noget at købe.

»Jeg har noteret mig, at der ikke rigtigt er nogen af de større it-forhandlere tilbage, men nok en hel del mindre forhandlervirksomheder, der klarer sig godt. Dem kunne vi bestemt godt være interesserede i,« siger Jakob Thye.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere