Topnordic-direktør får 8,5 mio i løn

Inklusive bonuser fik Topnordic/Ementor-koncernens topchef Jo Lunder en samlet løn på 8,5 millioner kroner sidste år. Den danske topchef Claus Hougesen måtte nøjes med det halve.

Jo Lunder bliver godt betalt for sit arbejde som CEO i Topnordic/Ementor-koncernen. I 2006 fik han en grundløn på 3,9 millioner kroner. Den blev spædet op med bonuser for 2005 og 2006 på i alt 4,6 millioner kroner, fremgår det af selskabets årsrapport, som blev offentliggjort i går.

Ifølge rapporten er direktørernes bonusser afskaffet for 2007. Til gengæld får Jo Lunder så en tilpas stor lønforhøjelse, så han ender med at få det samme udbetalt, som sidste år, altså 8,5 millioner kroner.

Den danske Topnordic-direktør Claus Hougesen, der er koncernens næstkommanderende, fik sidste år en betydeligt mere beskeden årsløn på 650.000 kroner. Til gengæld blev Hougesens privatøkonomi polstret med en bonus for hans indsats i 2005 på 2 millioner kroner, og der blev sat 1,5 millioner kroner ind på hans pensionsopsparing. Bonusser må Hougesen undvære i 2007 ligesom de andre af koncernens direktører, men til gengæld lyder hans normale gage nu på gedigne 3 millioner kroner.

Trediebedst betalt i Topnordic/Ementor-hierakiet er den svenske direktør Lars Pettersson. Han fik en grundløn på 1,77 millioner kroner sidste år hvortil skal lægges bonuser for 2005 og 2006 på tilsammen knap en halv million kroner. Den norske direktør Steiner Søsterby tjente 1,7 millioner kroner i årsløn i 2006, mens den finske direktør Dan Högström måtte nøjes med 1,2 millioner kroner.

I modsætning til Jo Lunder og Claus Hougesen er de tre sidstnævnte herrer tilsyneladende ikke på højt nok niveau til at få deres lønforhold for 2007 offentliggjort i årsrapporten.

Den øverste magtfigur i Topnordic/Ementor-koncernen, Ib Kunøe, der er bestyrelsesformand og største aktionær, modtog et beskedent honorar på 275.000 kroner. Ib Kunøes virksomhed Consolidated Holdings kunne dog udskrive en regning for konsulentbistand til Topnordic/Ementor på i alt 2,3 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere